Zlatko Dalić
 Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
RIJEČ IZBORNIKA

VATRENI NASTAVILI FENOMENALAN NIZ U RUSIJI! DALIĆ OBJASNIO ZAŠTO JE IGRAO MODRIĆ OD PRVE MINUTE I PORUČIO 'Uvjeren sam da to nije sve...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. lipanj 2018. 00:31

Hrvatska nogometna reprezentacija je pobjedom protiv Islanda (2-1) produžila niz bez poraza u službenim utakmicama pod vodstvom Zlatka Dalića. S ogledom u Rostovu na Donu, 'Vatreni" su pod Dalićevim vodstvom ubilježili pet pobjeda i remi uz razliku pogodaka 13-2.

Dalićeva prva službena utakmica na klupi hrvatske vrste bila je protiv Ukrajine u Kijevu. Hrvatska je slavila 2-0 i izborila dodatne kvalifikacije za svjetsko prvenstvo. Uslijedile su dvije utakmice protiv Grčke u 'baražu'. U prvom susretu u Zagrebu slavili smo 4-1, dok je uzvrat u Pireju završio bez golova.

U prva dva nastupa na svjetskom prvenstvu u Rusiji Hrvatska je pobijedila Nigeriju (2-0) i Argentinu (3-0), a u zadnjem susretu u skupini protiv Islanda i u pričuvnom sastavu Hrvatska je slavila s 2-1. Dalić je tako postao prvi izbornik Hrvatske u povijesti s tri pobjede u skupini na Mundijalu.

OVDJE POGLEDAJTE SAŽETAK UTAKMICE HRVATSKA - ISLAND

Prvi koji je dobio sve utakmice u skupini.

- Moram biti sretan, to je naš cilj. Prvi je ostvaren, ali uvjeren sam da to nije sve, da to nije naš domet. Nedjelja je dan istine za nas.

Zamjene?

- Luka? Plan je bio da igra zadnjih 30-ak minuta. Odlučio sam da zaigra od početka jer su svi kvalitetniji s njime. Svako dobije 20%. Nisam mislio uvesti Rakitića, ali smo ga morali staviti jer je Kova osjetio mali problem. Svača čast mojim igračima na homogenosti, na odnosima.

Iscrpljenost?

- Prvi put da igramo po ovako teškom vremenu. Nije lako i dečki su iscrpljeni. Pjaci i nekima fali minutaže i to se vidi. Ali nedjelja je naš dan istine i tu moramo biti najbolji.

Danci i Francuzi?

- Vukojević je gledao utakmicu koja je bila ni tamo ni ovamo. Želimo da to bude naša najbolja utakmica, da odigramo najbolje i da idemo dalje. Ja sam znao da ovi dečki imaju snage i kapaciteta. Moram priznati da nisam bio zadovoljan svim segmentima igre, ali mi smo svoje pokazali koliko možemo.

Druga poluvremena su naša?

- Prvo poluvrijeme bilo je dobro, ali falilo je dubine. Zato smo imali puno problema. Imali smo posjed lopte, ali bez šanse. U drugom poluvremenu smo bolje reagirali, ali su nas prekidi jako mučili. Svaka čast Islandu, igrali su ono što najbolje znaju i jako su opasni.

Promjena lokacije?

- Ujutro oko 6, 7 dolazimo u našu novu bazu. Navečer će biti prvi trening. Sada moramo skupiti snage za ono što nas čeka.

Linker
20. travanj 2024 15:18