REUTERS/Max Rossi
RASPLET GRUPE C

VIDEO: AUSTRALCI SE NADALI, ALI IPAK SE PORAZOM OPRAŠTAJU OD RUSIJE Peru slavio fantastičnim volejem Carrilla i golom legendarnog Guerrera!

U utakmici posljednjeg, 3. kola C skupine Svjetskog prvenstva nogometaši Perua su svladali Australiju s 2-0 (1-0) i osvojili treće mjesto u skupini.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. lipanj 2018. 14:32

Peru je poveo golom iz voleja Andre Carrilla u 18. minuti, a u 50. minuti na 2-0 povećao je Paolo Guerrero.

Bila je to utakmica u kojoj je Australiji trebala pobjeda za mogući plasman u osminu finala, no trijumfirali su Peruanci, koji su nakon 40 godina došli do pobjede na svjetskim prvenstvima.

GOLOVE PERUA AUSTRALIJI POGLEDAJTE OVDJE

Peruanci su poveli u 18. minuti, a njihov prvi gol nakon 32 godine na svjetskim prvenstvima bio je prelijep. Akciju Yotuna i Guerrera okončao je atraktivnim volejem Andre Carrillo, njegov šut je neobranjivo odsjeo u desnom kutu australskih vrata. U 28. minuti u šansi je bio Rogić, ali je pucao u peruanskog vratara, dok je u 40. minuti visoko skočio australski stoper Sainsbury, ali je njegov šut otišao pored vrata.

U 50. minuti Peru je povećao vodstvo nakon brze akcije, koju okončala njihova najveća zvijezda Paolo Guerrero šutem iz okreta, pogodivši sami kut. U 60. minuti šut Behicha čisti peruanski stoper Ramos s gol-crte, a unatoč brojnim napadima Australci nisu mogli ni do počasnog gola.

Linker
24. travanj 2024 12:36