REUTERS/Carl Recine
IZOSTALO JE ČUDO U MOSKVI

VIDEO: GOTOVO JE! SRBIJA JE ISPALA SA SVJETSKOG PRVENSTVA Orlovi su Brazil držali u panici, promašivali šansu za šansom i na kraju se predali!

Srbija nije stigla do čuda u Moskvi. Paulinho i Silva zabili su svaki po jedan pogodak za 2:0 pobjedu Brazila. Južnoamerikanci su ovim trijumfom osvojili skupinu E i s te pozicije u osmini finala idu na Meksikance koji su ranije tijekom dana doživjeli debakl (3:0 protiv Švedske), ali unatoč tome u ludom raspletu prošli grupu iz koje je neočekivano porazom od Južne Koreje (0:2) ispala Njemačka.
Piše: HinaObjavljeno: 27. lipanj 2018. 11:24

Nogometaši Brazila i Švicarske plasirali su se u osminu finala iz E skupine Svjetskog prvenstva nakon što su Brazilci u Moskvi svladali Srbiju s 2-0, dok su u Njižnem Novgorodu Švicarci i Kostarikanci odigrali 2-2.

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Nakon što nisu iskoristili dvije prigode Brazilci su poveli u 36. minuti. Coutinho je uputio odličnu loptu između dva stopera, a Paulinho je sa 13 metara lobao istrčalog vratara Stojkovića.

Prethodno, u 25. minuti, Neymarov udarac iz blizine brani Stojković, a u 29. Gabriel Jesus je mogao zatresti mrežu, ali je u posljednji trenutak njegov pokušaj blokiran.

Prvu prigodu u nastavku imao je Brazil, u 57. minuti. Nakon dobrog kontranapada Neymar je utrčao u 16-erac i pucao sa deset metara iskosa, ali na prvoj stativi je spreman vratar Stojković.

Nakon toga dvije odlične šanse za Aleksandra Mitrovića. U 61. minuti ubacio je Rukavina, a Mitrović puca glavom iz blizine, ali mrežu Brazilaca spašava stoper Thiago Silva. Četiri minute kasnije opet je ubacio Rukavina, a Mitrovićev pokušaj glavom zaustavlja vratar Alisson.

Nakon propuštenih prilika stigla je kazna u 68. minuti iz kornera. Neymar je ubacio na prvu vratnicu, a Thiago Silva glavom pogađa za konačnih 2-0.

BRAZIL - SRBIJA 2:0 (36' Paulinho, 68' Silva)

BRAZIL: Alisson – Fagner, Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho, Casemiro, Coutinho – Willian, Jesus, Neymar

SRBIJA: Stojković - Rukavina, Veljković, Milenković, Kolarov - Matić, Milinković-Savić - Tadić, Ljajić, Kostić - Mitrović

-------------------------------------------------------------------------------

Kraj utakmice!

87' - Umalo 3:0 za Brazil! Jedna je lopta sada uspjela doći do Neymara koji izbija sam pred Stojkovića. Brazilac se odlučio na pokušaj loba, ali vratar Srbije sjajno reagira i spašava svoju ekipu novog šoka. Ubrzo je Neymar imao još jednu priliku da zabije, ali ponovno je Stojković bio uspješniji od njega.

80' - Mijenjaju sada i Brazilci. Igru će napustiti Coutinho, a na teren istrčava Augusto. Ubrzo i novu zamjenu radi Srbija, pa će tako Radonjić ući umjesto Kostića.

75' - Izbornik Srbije radi prvu izmjenu. Živković ulazi umjesto Ljajića.

68' - GOOOL! Kao što to obično biva, kada ne iskoristite brojne prilike onda slijedi kazna. Jako kvalitetnu i raspoloženu Srbiju sada je razočarao Thiago Silva pogotkom glavom za 2:0 na asistenciju Neymara iz kornera.

62' - Brazil je stisnut u svoj kazneni prostor! Srbi nižu dobre prilike, ali Alisson i Silva svojim pravovremenim reakcijama spašavaju favorite.

54' - Sada gledamo jednu uzbudljivu utakmicu. Neymar je primio dobru loptu i izbio pred gol Srbije, ali Stojković još jednom čita njegovu namjeru. Korner za Brazil.

53' - Opasna kontra Srba. U glavnoj je ulozi bio Ljalić, ali jednom kada su došli pred gol srpski nogometaši su se spetljali i zadnjim pasom upropastili obećavajuću priliku. U drugom je poluvremenu Srbija krenula puno odlučnije, što je i logično jer im sada za prolaz treba čudesni preokret protiv favorita Mundijala. Samo minutu kasnije Srbi šalju jednu opasnu loptu u šesnaesterac Brazilaca koju Miranda zamalo šalje u vlastitu mrežu. Bit će korner za Srbiju.

49' - Žuti karton za Nemanju Matića koji će u slučaju prolaska Srbije propustiti iduću utakmicu.

45' - Nastavlja se utakmica. Treneri i dalje vjeruju istim igračima tako da nije bilo nikakvih izmjena nakon pauze.

Kraj poluvremena!

36' - GOOOL! Brazil vodi pogotkom Paulinha! Coutinho je fenomenalno, gotovo pa s polovice terena, poslao loptu prema Paulinhu koji je vrškom kopačke zahvaća i prebacuje preko Stojkovića.

28' - I dobro je za Brazil što Jesus može nastaviti susret jer upravo je sada bio u odličnoj prilici, ali obrana Srbije odbija njegov pokušaj u posljednji trenutak.

27' - Mala pauza jer Jesus ima nekih problema, ali izgleda da će s njim ipak biti sve u redu.

25' - Velika prilika za Brazil! Petljao je Jesus po lijevoj strani i nekako između dvojice progurao loptu do Neymara koji s par metara puca po golu, no vratar Srbije odlično brani i izbija loptu izvan šesnaesterca. Brazil se dosad pokazao kao opasnija od dvije ekipe.

21' - Drugi korner za Srbiju. Bio je to dobar ubačaj, ali Brazilci uspješno otkanjaju opasnost.

14' - Prvi udarac iz kuta na utakmici za Srbiju. Pucao je Kostić, ali njegov pokušaj od bloka odlazi u korner.

10' - Marcelo se ozlijedio i mora van igre. Umjesto njega će na teren Filipe Luis.

4' - Odlično je Stojković sada obranio pokušaj Jesusa koji je sam izbio pred njega, ali sudac naknadno zaustavlja igru i pokazuje da je Brazilac bio u zaleđu. Snimka će pokazati da se radilo o ispravnoj odluci.

2' - Prvi ozbiljniji napad pripao je Brazilcima. Neymar je povukao i probio se sve do šesnaesterca Srbije, uposlio Coutinha, ali on pogađa svog suigrača Jesusa.

1' - Počela je utakmica koja će odgovoriti na brojna pitanja u skupini E!

-------------------------------------------------------------------------------

19:30 - Stigli su sastavi! Srpski mediji su pomalo šokirani izmjenama koje je napravio njihov izbornik. Umjesto Ivanovića tako na desni bek ulazi Rukavina, a umjesto Tošića na stopera će Veljković. Također, na klupi ostaje Milivojević, a na zadnjeg veznog se vraća Milinković-Savić.

Linker
22. travanj 2024 23:26