REUTERS
DRAMA DO SAMOG KRAJA

VIDEO: I PRVAK EUROPE ISPAO S NATJECANJA Pritajeni favorit pokazao koliko je moćan! Potreseni Cristiano Ronaldo ide kući istog dana kad i Messi

Par sati nakon Lea Messija, kući ide i Cristiano Ronaldo. Pritajeni favorit Urugvaj pokazao je svu svoju snagu u okršaju s europskim prvakom Portugalom i s dva maestralna pogotka senzacionalnog Edinsona Cavanija otišao u četvrtfinale (2:1). A tamo ga čeka - razjarena Francuska!
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. lipanj 2018. 13:40

Nogometaši Urugvaja plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon što su u subotu u Sočiju u osmini finala pobijedili Portugal sa 2:1, a dvostruki strijelac bio je Edinson Cavani u 7. i 62. minuti, a za Portugal je zabio Pepe (55).

Urugvaj je poveo rano, u 7. minuti. Cavani je dijagonalom pronašao Luis Suareza na lijevom boku, a on je odlično ubacio na drugu stativu gdje se našao Cavani, koji glavom pogađa mrežu.

SVE GOLOVE SA SJAJNE UTAKMICE URUGVAJA I PORTUGALA MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

U 22. minuti Urugvaj je mogao podebljati vodstvo iz slobodnog udarca sa 20 metara. Luis Suarez se je odlučio za istu lukavštinu kao i kad je zabio Rusiji u grupnoj fazi. Pucao je nisko pored živog zida, ali Rui Patricio odlično brani.

Igra Portugala u prvom poluvremenu bila je spora i jalova. No, Portugalci u nastavku ipak uspijevaju izjednačiti, i to nakon kornera u 55. minuti. Raphael Guerreiro je ubacio, a stoper Pepe glavom zabija za 1-1.

No, zadovoljstvo Portugalaca trajalo je samo sedam minuta. Novi gol primili su nakon polukontre u 62. minuti, a strijelac je opet bio Edinson Cavani, koji je sa ruba 16-erca odlično plasiranim udarcem pogodio za vodstvo 2-1.

U 70. minuti nakon pogreške urugvajskog vratara Muslere, veznjak Bernardo Silva mogao je Portugalu donijeti novo izjednačenje, ali njegov šut sa 15 metara otišao je iznad gola.

Soccer Football - World Cup - Round of 16 - Uruguay vs Portugal - Fisht Stadium, Sochi, Russia - June 30, 2018   Uruguay's Edinson Cavani celebrates scoring their first goal    REUTERS/Henry Romero
REUTERS

Problemi za Urugvaj, u 74. minuti dvostruki strijelac Edinson Cavani zbog ozljede morao je napustiti igru.

Posljednju prigodu za izjednačenje Portugal je imao u sudačkoj nadoknadi (90+6), ali je udarac Quaresme zaustavio vratar Muslera.

URUGVAJ - PORTUGAL 2:1 (Cavani 7', 62' / Pepe 55')

URUGVAJ: Muslera - Laxalt, Godin, Giménez, Caceres - Torreira, Vecino, Nandez - Bentancur - Cavani, Suarez

PORTUGAL: Rui Patricio - Raphaël Guerreiro, Fonte, Pepe, Ricardo Pereira - Joao Mario, Adrien Silva, Carvalho, B. Silva - Ronaldo, Guedes

------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE U SOČIJU!

90'+5' - Quaresma je uputio opasan udarac, ali Muslera sjajno brani. U zadnjim trenucima utakmice i portugalski se vratar Rui Patricio priključio napadu, uspio uputiti udarac glavom, no Muslera se nije dao svladati. Svi su na nogama, vrlo je uzbudljiva završnica.

90'+4' - Skočila je cijela portugalska klupa! Bernardo Silva je napravio prekršaj na Quaresmi, no meksički se sudac nije oglasio.

90'+3' - Luis Suarez je lijepo prošao po desnoj strani, ubacio u kazneni prostor gdje je utrčao Cristian Rodríguez iz drugog plana, no ipak je bio prekratak da bi uspio povećati vodstvo Urugvaja.

90' - Cristiano Ronaldo je pucao prema golu, izgledalo je opasno, ali lopta odlazi daleko od urugvajskih vrata. Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

86' - Manuel Fernandes je odmah isprobao svoj udarac, ali Muslera je još jednom izvrsno postavljen.

85' - Posljednja izmjena i kod Portugala. Izašao je Joao Mario, a priliku za promjenu rezultata dobit će Manuel Fernandes.

80' - I posljednja promjena kod Urugvajaca. Izlazi Nandez, a u igru ulazi Carlos Sánchez. Odlična šansa za Portugal. Bernardo Silva lijepo je probio lijevi bok, uputio je oštru prizemnu loptu koju Gimenez jedva čisti.

79' - Trude se Portugalci, prilike se redaju jedna za drugom, ali zasad bez uspjeha.

74' - Promjene u oba sastava. U portugalskoj reprezentaciji iz igre izlazi Guedes, a priliku dobiva André Silva. Kod Urugvajaca je izašao ozlijeđeni Edinson Cavani, a mijenja ga napadač Girone Cristhian Stuani.

71' - Zanimljiva situacija na terenu. Na nesreću po Urugvajce ozlijedio se dvostruki strijelac Cavani, a Cristiano Ronaldo mu je pomogao da izađe s terena.

70' - Nakon jedne gužve u šesnaestercu Urugvajaca Bernardo Silva je uputio udarac prema golu, no lopta je preletjela gredu.

66' - Zamjena i kod Portugalaca. Iz igre je izašao Adrien Silva, priliku će dobiti opasni Ricardo Quaresma.

65' - Mijenjaju Urugvajci, izašao je Rodrigo Bentancur, a zamijenit će ga Cristian Rodríguez.

DRUGI CAVANIJEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

62' GOOOL! Muslera je ispucao loptu koja dolazi do Cavanija, a sjajni urugvajski napadač prekrasnim udarcem isprve pogađa suprotni kut za 2:1!

59' - Joao Mario je zakuhao po desnoj strani, ubacio u peterac, no nije bilo nikoga od Portugalaca na drugoj strani.

REUTERS/Toru Hanai
REUTERS

PEPEOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

55' GOOOL! Nakon kornera lopta dolazi do Raphaëla Guerreira koji sjajnim centaršutom pronalazi Pepea. Portugalski je branič najviši u skoku i glavom pogađa za 1:1!

54' - Izvrsna akcija Portugalaca! Lopta je kružila po šesnaestercu Urugvajaca, Cristiano je dao povratnu do Adriena Silve koji puca po golu, no lopta od bloka odlazi u korner.

52' - Raphaël Guerreiro je sada uputio snažan udarac, ali lopta je otišla malo iznad grede.

48' - Nastavlja se gruba igra, Carvalho je opet napravio prekršaj na Cavaniju.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjene u sastavima.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45'+2' - Diego Godin je ubacio jednu "svijeću" u kazneni prostor Portugalaca, loptu je prihvatio Cavani, ali je nije uspio zahvatiti kako je namjeravao te nije bilo veće opasnosti za portugalska vrata.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

44' - Luis Suarez ostao je ležati na travnjaku nakon jednog duela s Raphaëlom Guerreirom. Ponovljena snimka je pokazala da je dobio udarac u leđa, a urugvajska se zvijezda uhvatila objema rukama za glavu. Meksički sudac nije sankcionirao simuliranje.

39' - Carvalho je ubacio u šesnaesterac, a u pokušaju da dođu do lopte glavama su se sudarili Diego Godin i Guedes. Gadno je izgledalo, no srećom nije bilo težih posljedica.

37' - Još jedan od mnogobrojnih prekršaja na utakmici. Adrien Silva je grubo zaustavio Cavanija na sredini terena. Meksički sudac César Arturo Ramos Palazuelos ima pune ruke posla.

35' - Izvrsno kombiniraju Urugvajci. Nandez je ubacio u peterac, Pepe je bio viši od Suareza, a u nastavku akcije Cavaniju lopta bježi u gol-aut.

31' - Bentancur je napravio prekršaj na Guedesu na vrhu šesnaesterca. Urugvajci su prosvjedovali jer su smatrali da prekršaja nije bilo, no meksički sudac nije promijenio odluku. Iz slobodnog udarca Cristiano je pogodio samo živi zid.

26' - Izvrsna utakmica u Sočiju. Carvalho je sad pokušao loptu prebaciti Ronaldu, ali je Muslera bio brži.

21' - Suarez je bio u naletu prema vratima Portugalaca, ali Fonte ga je prekršajem zaustavio i skrivio slobodan udarac na dvadesetak metara. Suarez je sam izveo slobodnjak, izvrsno je gađao donji desni kut, ali Rui Patricio fantastičnom obranom spašava Portugalce.

19' - Guedes je opasno zaprijetio po desnoj strani, ubacio u peterac, ali srećom po Urugvajce lopta nije došla do Cristiana Ronalda.

14' - Suarez je ispremiješao portugalsku obranu, pucao prema golu, ali uspio je izboriti samo udarac iz kuta.

13' - Ronaldo je opet isprobao svoj udarac, snažno je opalio, ali lopta je pogodila Torreiru koji ostaje ležati na travnjaku. Srećom, prošao je bez većih posljedica.

11' - Fonte je sada zaprijetio na drugoj strani, ali njegov udarac glavom odlazi pored vratnice.

CAVANIJEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

7' GOOOL! Cavani i Suarez u tandemu potpuno su slomili obranu Portugala! Cavani je s desne strane poslao dugačku loptu Suarezu koji ju je prihvatio na lijevoj strani. Sjajno je centrirao u peterac, a Cavani je uspio dotrčati i glavom poslati loptu u mrežu za vodstvo 1:0 protiv europskih prvaka!

6' - Cristiano je opet u glavnoj ulozi. Isprobao je svoj udarac s vrha šesnaesterca, ali Muslera hvata loptu bez većih poteškoća.

5' - Cristiano Ronaldo je povukao kontru, ali ruši ga Lucas Torreira na sredini igrališta. Zasad bez opomena.

2' - Prvu priliku na utakmici imali su Portugalci. Joao Mario je ubacio s lijeve strane, no udarac Bernarda Silve glavom odlazi preko grede.

1' - Počela je utakmica na stadionu Fišt u Sočiju! Portugalci kreću prvi s centra.

------------------------------------------------

Objavljeni su i početni sastavi reprezentacija Urugvaja i Portugala, nema većih iznenađenja. Ricardo Quaresma ponovno će biti u ulozi koja mu najbolje leži - vrebat će u nastavku kao joker s klupe.

Linker
18. travanj 2024 11:32