Screenshot: Youtube
POVRATAK U PROŠLOST

VIDEO: LEGENDARNI SCHMEICHEL SE PRISJETIO KAKO JE ODVEO HRVATSKU NA SP I SMIJEŠNE ANEGDOTE IZ SPLITA 'Dobio sam za zahvalu šunku, ali...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. srpanj 2018. 18:59

Stipe Pletikosa i Peter Schmeichel, bivši vratari hrvatske, odnosno danske nogometne reprezentacije, najavili su večerašnji međusobni okršaj između dviju reprezentacija gostujući u televizijskoj emisiji tv kuće RT.

Pletikosa se prisjetio kako je upoznao Schmeichela kada je debitirao u dresu za reprezentaciju 1999. godine upravo protiv Danske u prijateljskoj utakmici. Danska je tada slavila 1:0 na Poljudu golom Ebbea Sanda iz 45. minute, a Pletikosa je na poluvremenu zamijenio Marijana Mrmića.

"Bilo je to prije 19 godina u dresu moje prekrasne Hrvatske protiv Danske. Igrao sam protiv jednog od svojih idola iz mladosti Petera. Bila je to jedna smiješna priča. Kada me Peter pitao da razmijenimo dresove bio sam malo tužan. Jedan od najboljih golmana u povijesti me pita da razmijenimo dresove, a bila je to moja prva utakmica u dresu reprezentacije. Ali na kraju smo ih razmijenili", rekao je Pletikosa i nasmijao voditelja i Schmeichela koji se našalio:

"Sada želiš dres natrag?"

"Ne. Bila je to jedna od najboljih uspomena ikad", odgovorio je Pletikosa.

Prisjetio se Schmeichel kako je svojim obranama zadnjem kolu kvalifikacija protiv Grčke odveo Hrvatsku na SP u Francuskoj. Hrvatska i Danska tada su igrale zajedno u kvalifikacijskoj skupini, a Danska, Hrvatska i Grčka bile su u borbi za prve dvije pozicije. Danska je kasnije izborila Mundijal kao pobjednik skupine, a Hrvatska kroz playoff preko Ukrajine.

"U posljednjem kolu igrali smo protiv Grčke, a nama je trebao samo remi. Zapravo smo mogli i izgubiti i išli bismo u playoff, a uz pobjedu bi Hrvatska išla u playoff da je pobijedila svoju zadnju utakmicu. Ja sam u zadnjoj minuti protiv Grčke nogom obranio grčkom igraču", prisjetio se Schmeichel i nastavio.

"U prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske rekli su da žele zahvaliti novom nacionalnom junaku Peteru Schmeichelu. Pomislio sam kako je to lijepo. Onda su mi uručili šunku. Bilo je to lijepo, ali auto bi bio još ljepši", dodao je legendarni bivši vratar Danske uz smijeh, a voditelj se nadovezao:

"Šunka u autu bi bila još bolja".

Linker
20. travanj 2024 12:09