REUTERS/Murad Sezer
ŠVICARCI IPAK SLAVE VELIKI PROLAZ

VIDEO: LUDI KRAJ UTAKMICE U NIŽNIJU Švicarcima ni gol u zadnjoj sekundi nije pokvario veliko slavlje! Srbija je ispala, Shaqiri i društvo idu dalje

U susretu 3. kola E skupine Svjetskog prvenstva u Njižnjem Novgorodu su Švicarska i Kostarika odigrali 2-2 (1-0), a Švicarci su se plasirali u osminu finala.
Piše: HinaObjavljeno: 27. lipanj 2018. 11:25

Švicarci su se kao drugi plasirali u osminu finala, iako nisu uspjeli pobijediti Kostarikance. Blerim Džemaili je u 31. minuti doveo Švicarce u vodstvo, a u 56. minuti je za Kostarikance izjednačio Kendall Waston. U 88. minuti za Švicarce je gol zabio Josip Drmić, a u trećoj minuti sudačke nadoknade nakon jedanaesterca Ruiza, lopta je pogodila u leđa švicarskog vratara Sommera i odsjela u mreži.

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Kostarikanci su susret započeli odlučni da postignu barem gol u Rusiji, a to im je skoro uspjelo u šestoj minuti kada je Borges udarcem glavom s desetak metara uzdrmao desnu vratnicu. U 10. minuti šut Kostarikanca Colindresa odsjeo na na gredi, dok se Švicarci nisu ni sastali s loptom u prvih desetak minuta dvoboja. U 20. minuti novi udarac Colindresa brani švicarski vratar Sommer. Švicarci su poveli z svog prvog ozbiljnijeg napada tek u 31. minuti, ubačaj Lichtsteinera Embolo je glavom ostavio za Bllerima Džemailija, koji s pet metara zabija pored nemoćnog Navasa.

Soccer Football - World Cup - Group E - Switzerland vs Costa Rica - Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia - June 27, 2018   Switzerland's Josip Drmic celebrates scoring their second goal with team mates       REUTERS/Matthew Childs
REUTERS/Matthew Childs

Kostarikanci su izjednačili u 56. minuti kada je nakon udarca iz kuta branič Kendall Waston ostao nečuvan i glavom pogodio švicarsku mrežu. U 78. minuti Josip Drmić, koji je ušao umjesto Dinamova napadača Marija Gavranovića,pogađa vratnicu. No, švicarski Hrvat Drmić uspio je doći do pogotka u 88. minuti kada je ubačaj Zakarije udarcem iz prve pospremio u mrežu. Ipak, taj pogodak nije donio pobjedu Švicarcima jer je francuski sudac prvo u 90. minuti dosudio penal za Kostarikance, koji je VAR poništio, no dvije minute kasnije kontakt Zakarije i Campbella okarakterizirao je novim jedanaestercem, Kapetan Kostarike Ruiz s bijele-točke je pogodio gredu, ali se lopta od leđa vratara Sommera nesretno odbila u mrežu.

Linker
20. travanj 2024 13:31