REUTERS/David Gray
HEROJ NACIJE

VIDEO: MLADI STOPER KOJI JE ZASJENIO JAMESA I FALCAA Kolumbija ima novog junaka i veliku zvijezdu za budućnost

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 29. lipanj 2018. 01:52

Yerry Mina (23) nova je velika kolumbijska zvijezda, igrač kojeg je slavila cijela nacija. Mladi stoper postigao je u 74. minuti pogodak koji je Kolumbiju odveo u osminu-finala i to s prvog mjesta u skupini.

POGODAK YERRYJA MINE POGLEDAJTE OVDJE.

Mina je, zanimljivo, turnir u Rusiji otvorio na klupi za pričuvne igrače. No, kako je momčad odigrala jako slabu utakmicu protiv Japana, ugrozivši porazom nadu u prolaz skupine, izbornik je Minu protiv Poljaka izveo od prve minute. I Mina mu je to vratio s odličnom igrom. Kolumbija je slavila sa 3:0, a Mina je bio autor prvog pogotka, svakako najvažnijeg na utakmici. Naravno da je s takvim učinkom mladi stoper zacementirao poziciju u momčadi, a pogodak koji je zabio Senegalu zauvijek će ga učiniti miljenikom Kolumbije. Reprezentacija koja ima Jamesa i Falcaa igrača odluke dobila je u stoperu Mini...

Soccer Football - World Cup - Group H - Senegal vs Colombia - Samara Arena, Samara, Russia - June 28, 2018   Colombia's Yerry Mina celebrates after the match    REUTERS/Marcos Brindicci
REUTERS/Marcos Brindicci

Da je Mina predodređen da se izdvaja od ostalih Kolumbijaca shvatili smo još sredinom siječnja kada je ušao u povijest kao prvi Kolumbijac koji je potpisao za - Barcelonu! Barca ga je dovela iz Palmeirasa plativši ga respektabilnih 12 milijuna eura. Minu su na Nou Campu dočekali navijači, a on se predstavio kao nitko prije njega. Izašao je bos na travnjak, kako bi na taj način pokazao koliko poštuje i klub i travnjak na kojem će zaigrati.

Međutim, Mina se još nije naigrao u Barceloni, ali tamo je tek pola godine, a kako je jako mlad, treba mu dati malo vremena za aklimatizaciju. Iznimno je visok (195), odličan u duelu i suparničkom kaznenom prostoru, ali još uvijek nije dovoljno dobar u baratanju s loptom - kažu da mu ni brzina nije vrlina - a Barca je momčad koja od svojih stopera uvijek traži perfekciju, jer na njima je kompletna polovica terena koju trebaju čuvati, jer je ostatak momčad u pravilu u napadu.

Nakon ovako važnih golova, Mina će igrački stasati što je odlična vijest i za njegov status u Barceloni.

Linker
26. travanj 2024 10:50