REUTERS/Andrew Couldridge
KAKAV RASPLET

VIDEO: NEVJEROJATNA ŠVEDSKA UNIŠTILA MEKSIKO I U LUDOM RASPLETU OSVOJILA SKUPINU Meksikanci doživjeli debakl, ali ipak s osmjehom napustili stadion

Posljednje kolo u F skupini SP-a donijelo je neviđenu dramu, a na kraju su u osminu finala prošli Švedska i Meksiko. Šveđani su u srijedu u Jekaterinburgu dobili Meksiko sa 3-0, a svjetski prvak Njemačka, kojoj je bila dovoljna minimalna pobjeda za prolaz, u Kazanju je izgubila od Južne Koreje sa 0-2, te je ispala sa SP-a.
Piše: HinaObjavljeno: 27. lipanj 2018. 11:37

U prvom poluvremenu Švedska je imala pet gol-šansi, a trebala je dobiti i penal. No, na odmor je otišla sa rezultatom 0-0. Švedski tragičar bio je napadač Marcus Berg, koji nije iskoristio tri prigode.

Prva mu se ukazala nakon kornera u 12. minuti, ali je opalio pored stative. U 31. minuti, opet nakon kornera, Berg puca pod prečku, ali vratar Ochoa spašava Meksikance. A u sudačkoj nadoknadi (45+2), nakon polukontre, Marcus Berg puca sa 13 metara iskosa, ali pogađa vanjski dio mreže.

GOLOVE S UTAKMICE ŠVEDSKA - MEKSIKO POGLEDAJTE OVDJE

Osim Marcusa Berga, dva puta je zaprijetio i Emil Forsberg. Njegov pokušaj iz slobodnog udarca u 6. minuti zaustavio je golman Ochoa, a u 18. Forsberg je pucao iz trka sa osam metara, ali preko gola.

Također, u 30. minuti argentinski sudac Nestor Pitana oštetio je Šveđane za čisti penal nakon što je Javier Hernández Chicharito igrao rukom u 16-ercu. Nije se predomislio niti nakon provjere na VAR-u.

Brojne promašene prilike ipak se nisu osvetile Šveđanima. Njihova odlična igra nagrađena je u 50. minuti. Nakon lijepe akcije branič Ludwig Augustinsson trese mrežu.

Na 2-0 Šveđani su povisili iz penala u 62. minuti. Stoper Hector Moreno srušio je u 16-ercu Marcusa Berga, a siguran realizator bio je stoper Andreas Granqvist.

Šveđani su pobjedu potvrdili u 74. minuti nakon autogola Edsona Alvareza.

Do kraja susreta Meksiko je dva puta zaprijetio iz prekida. U 70. minuti Chicharito je sa deset metara pucao glavom, ali je lopta otišla iznad gola, a u 81. Carlos Vela sa dva metra nije uspio glavom poslati loptu u mrežu.

Linker
23. travanj 2024 21:18