REUTERS/Ricardo Moraes
SKUPINA H

VIDEO: POLJSKA IZGUBILA SVAKU ŠANSU ZA PLASMAN U OSMINU FINALA SVJETSKOG PRVENSTVA James, Falcao i društvo im utrpali tri komada i poslali kući

U susretu H skupine Svjetskog prvenstva u Kazanju su u nedjelju nogometaši Kolumbije pobijedili Poljsku s 3-0 (1-0) i ostali su u igri za osminu finala, dok su Poljaci bez šanse za plasman među 16 najboljih.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. lipanj 2018. 13:25

U prvom poluvremenu vidjeli smo tek dvije prigode i jedan gol, a bolja igra Kolumbije nagrađena je pogotkom u 40. minuti. Umjesto direktnog ubačaja iz kornera James Rodriguez i Quintero su razmijenili dodavanja, a potom je James Rodriguez dobro ubacio u peterac gdje je 195 cm visoki stoper Yerry Mina glavom pogodio mrežu. Prethodno je, u 37. minuti, situaciju zakuhao Juan Cuadrado driblinzima uz korner-liniju, ali njegova povratna lopta je blokirana.

OVDJE POGLEDAJTE GOLOVE

U prvih 20 minuta nastavka Poljska je imala inicijativu, ali jalovu. Jedinu pravu prigodu dok je ishod još bio neizvjestan Poljaci su imali u 58. minuti. Krychowiak je uputio dugu loptu u kazneni prostor, koju je Lewandowski u trku uspio primiriti i pucati, ali Ospina je na mjestu.

U 70. minuti Kolumbija vodi 2-0. Quintero je odlično uposlio Falcaa, koji izlazi sam pred poljskog vratara i rutinirano trese mrežu. Novi pogodak Kolumbijci postižu u 75. minuti iz kontranapada, kojeg je realizirao Juan Cuadrado.

Ranije su u ovoj skupini Japan i Senegal odigrali 2-2. Japan i Senegal sada imaju po četiri boda i istu gol-razliku (4-3), Kolumbija ima tri boda, dok je Poljska ostala bez bodova i može pakirati kofere. U zadnjem kolu 28. lipnja igraju Japan - Poljska i Kolumbija - Senegal.

Linker
17. travanj 2024 17:53