REUTERS/Carl Recine
KLJUČAN DVOBOJ

VIDEO: PORTUGALCI SE PROVUKLI KROZ IGLENE UŠI Ekspresni pogodak rekordera Ronalda, golman i neprecizni suparnici spasili europske prvake

U susretu 2. kola skupine B na Svjetskom prvenstvu Portugal je u Moskvi na stadionu Lužniki svladao Maroko sa 1-0 (1-0).
Piše: HinaObjavljeno: 20. lipanj 2018. 14:58

Strijelac jedinog gola bio je Cristiano Ronaldo već u 4. minuti susreta.

Dok su Bernardo Silva i Joao Moutinho kombinirali nakon udarca iz kuta, Ronaldo je uspio izmaknuti pozornosti Da Coste te neometan s pet metara proslijediti loptu iza leđa nemoćnog El Kajouia.

Bio je ovo već četvrti pogodak portugalskog kapetana na ovom SP, nakon što je u prvom nastupu postigao tri gola u 3-3 remiju protiv Španjolske.

POGODAK RONALDA POGLEDAJTE OVDJE

Također, Ronaldo je ovime postao samostalni europski rekorder po broju postignutih pogodaka za reprezentaciju, ovo mu je bio 85. gol u dresu Portugala čime se odvojio od legendarnog Mađara Ferenca Puskasa koji je 84 puta bio strijelac u dresu Mađarske.

Do kraja utakmice Maroko je bio osjetno bolji suparnik, no nije uspio iskoristiti niti jednu od brojnih prilika za poravnanje te je i u svom drugom nastupu u Rusiji pretrpio minimalni poraz i tako postao prva reprezentacija koja je ostala bez teoretskih izgleda za prolazak u osminu finala.

Najbolju priliku za poravnanje u prvih 45 minuta Maroko je propustio u 19. minuti kada je Dirar uspio probiti desni bok, no na njegov prizemni ubačaj na peterac zakasnila su dvojica marokanskih napadača.

Portugal je mogao povećati svoju prednost u 39. minuti kada je Ronaldo odlično izbacio Guedesa koji je izbio sam pred marokanskog vratara no udarac portugalskog napadača sa 15-ak metara El Kajoui je uspio obraniti.

I na početku nastavka Portugal je prvi zaprijetio, u 51. minuti su Guedes i Joao Mario lijepo izigrali marokansku obranu, no Guedes je potom promašio loptu koja je potom sretno odbila do Ronalda, ali udarac sa 15-ak metara najboljeg portugalskog igrača otišao je preko vrata.

Do kraja utakmice praktički je igrao samo Maroko. Europski prvak bio je u potpunosti pritisnut na vlastitu polovicu, a velike probleme portugalskoj obrani stvarali su Amrabat i Ziyach. No, niti jedan od njihovih upotrebljivih ubačaja napadači Maroka nisu uspjeli pretvoriti u pogodak. U 55. minuti Amrabat je pronašao Belhandu čiji udarac sa 16 metara je lako pokupio Rui Patricio, dvije minute potom Ziyach je ubacio u kazneni prostor gdje je najviši bio Belhanda i pucao glavom s osam metara u kut, ali tada se bravuroznom reakcijom istaknuo portugalski čuvar mreže.

U posljednjih pola sata čak tri prilike za pogodak imao je marokanski kapetan Benatia, ali niti jednom nije uspio pogoditi okvir gola. U 61. i trećoj minuti sudačke nadoknade branič Juventusa je pucao nogom sa 10-ak metara, oba puta preko gola, dok je u 78. minuti Benatia bio neprecizan i udarcem glavom.

Odličnu priliku u samoj završnici imao je i Ziyach koji se nakon odlično prodora izborio za udarac sa 10-ak metara kojega je uspio blokirati Pepe.

Nakon dva nastupa Portugal je vodeći u skupini B s četiri boda, slijede Iran s tri i Španjolska s jednim bodom i utakmicom manje, dok je Maroko na dnu bez bodova.

PORTUGAL - MAROKO 1:0 ( 4' Ronaldo)

PORTUGAL: Rui Patricio - Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro - B. Silva, William, Moutinho, J. Mario - Ronaldo, Guedes

MAROKO: EL Kaouji - Hakimi, Benatia, Da Costa, Dirar- Boussoufa, El Ahmadi - Ziyech, Belhanda, Amrabat, Boutaib

--------------------------------------------------------------------

KRAJ!

90' + 2' - Puno sreće je imao sada Portugal! Ponovno su Marokanci nanizali nekoliko dobrih dolazaka pred gol suparnika, ali prvo je Pepe blokirao jedan pokušaj, da bi zatim Benatioa poslao loptu na tribine s nekih 15-ak metara.

82' - Kontroverzna situacija! Čini se da je Maroko oštećen za penal. Nakon jednog ubačaja iz kornera lopta je Pepea pogodila u ruku, ali sudac Mark Geiger samo je pokazao da se igra nastavlja!

68' - Nova prijetnja Maroka! Imali su sada udarac na 25 metara od gola. Zyech je opalio, ali njegova lopta odlazi preko gola.

58' - Velika prilika za Maroko! Ponovno je u akciji bio Belhanda, ali njegov pokušaj s 20-ak metara skida Rui Patricio, odmah poslije toga Maroko ima još jednnu, možemo reći stopostotnu priliku, ali, golman Portugala još jednom izlazi kao pobjednik u duelu s Belhandom koji je sada pucao glavom.

Krenulo je drugo poluvrijeme!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45' + 2' - Velika prilika za Maroko! Ziyech je izveo slobodni udarac tražeći Belhandu, ali njegov pookušaj glavom odlazi tik pored lijeve stative.

39' - Nema ih nigdje i onda umalo postignu pogodak. Sada je Ronaldo savršeno uposlio Guedesa, ali El Kaouji fenomenalno brani stopostotnu priliku.

30' - Boutaib radi dosta problema stoperima Portugala. Sada je srušen u šenaestercu, ali sudac pokazuje da nema govora o jedanaestercu. Marokanci se žale, kontakta je bilo, ali čini se nedovoljno za najstrožu kaznu.

25' - Opasno izgledaju Markonaci u današnjoj utakmici. Portugal je većinu vremena zatvoren na svojoj polovici,Ronaldo i ekipa se sve više povlače i oslanjaju na povremene kontre.

17' - Visoko su se postavili Marokanci i sve češće dolaze do šesnaesterca Portugalaca. Sada su nanizali nekoliko dobrih prodora i kombinacija, ali bez uspjeha u završnici.

- Ronaldo je na ovom Mundijalu već postigao četiri pogotka, prva tri pala su u derbiju sa Španjolcima (3:3).

4' - GOOOL! Samo četiri minute trebale su Cristianu Ronaldu da zatrese mrežu na današnjoj utakmici. Fenomenalni Portugalac se vinuo u visine i na ubačaj Moutinha postigao pogodak glavom.

GOL RONALDA ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE

1' - Krenula je utakmica na Lužnjikiju.

--------------------------------------------------------------------

13:30 - Službeno su potvrđeni sastavi za današnju utakmicu.

13:00 - Ekipe su stigle na stadion Lužnjiki gdje će ih dočekati već od jutra pripremljene svlačionice.

Linker
21. travanj 2024 13:38