REUTERS
TEŽAK ZADATAK

LEO MESSI DOVODI ARGENTINCIMA NOVOG IZBORNIKA? Kakva bi ovo priča bila: Gaučosi slavnom treneru spremni ponuditi pravo bogatstvo da sjedne na klupu?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. srpanj 2018. 19:57

Nakon što je u drugom kolu skupine D doživjela težak udarac od Vatrenih (3:0), reprezentacija Argentine na jedvite je jade prošla u nokaut fazu SP-a u Rusiji gdje ih je u konačnici Francuska poslala kući (4:3). Vidjelo se od samog početka kako Messi i drutšvo imaju velikih problema i kako će teško napraviti neki značajniji rezultat na Mundijalu, a mnogi za ovakvo posrtanje optužuju izbornika Jorgea Sampaolija.

Odmah nakon ispadanja Gaučosa počela su nagađanja tko će naslijediti Sampaolija na klupi. Navodno se veliki Diego Maradona sam ponudio i spreman je potpuno besplatno voditi ekipu, dok su s druge strane ljudi iz saveza spremni izdvojiti velike novce kako bi doveli pravog stručnjaka, točnije Pepa Guardiolu.

Soccer Football - World Cup - Round of 16 - France vs Argentina - Kazan Arena, Kazan, Russia - June 30, 2018  Former Argentina player Diego Maradona celebrates in the stand after Gabriel Mercado (not pictured) scored their second goal   REUTERS/Michael Dalder
REUTERS/Michael Dalder

Neki mediji u zemlji spominju i cifru od 12 milijuna eura godišnje plaće kako bi vodio reprezentaciju do SP-a u Kataru. Jedini problem u čitavoj priči predstavalja njegov angažman u Manchester Cityju.

Argentinska se javnost uzadaje u Messijeve pregovaračke sposobnosti i nada se kako je upravo on čovjek koji može uvjeriti Španjolca da preuzme posrnulog diva. Valja istaknuti kako je dvojac ranije surađivao u Barceloni i ostali su u dobrim odnosima. Naravno da je čitava stvar daleko od gotove, ali valja vidjeti kako će se sve raspleti.

Golf - European Tour - BMW PGA Championship - Wentworth Club, Virginia Water, Britain - May 23, 2018   Manchester City manager Pep Guardiola during the pro-am   Action Images via Reuters/Paul Childs
Reuters/Paul Childs

Linker
26. travanj 2024 11:31