REUTERS/Damir Sagolj
VELIKI INTERVJU ZA SN

'PA TKO TO IMA? MI SMO JEDINI GRAD NA SVIJETU KOJI IMA TRI IGRAČA U PRVIH 11 NA SP-U! Čudesni Suba otkrio što su mu rekli Dalić i Modrić nakon drame

DANIJEL SUBAŠIĆ Veliki junak velike pobjede nad Danskom za četvrtzavršnicu Svjetskog prvenstva
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. srpanj 2018. 00:21

Je li uspio zaspati nakon utakmice? - pitali smo u ponedjeljak Danijela Subašića.

- Kratko. Malo, ali jesam. Spavao sam tri sata.

Kako se bilo probuditi kao heroj nacije, pjesnički rečeno?

- Kako? Sigurno da je lijepo. Veliko je to zadovoljstvo. Zbog toga radiš, odričeš se nekih stvari da bi došao trenutak kad ćeš to provesti u djelo. I da bi tada to mogao napraviti. Meni je sve došlo na naplatu. Hvala Bogu da smo u četvrtfinalu, da smo svi zadovoljni i sretni, da se naš narod veseli. Kako je divno kad je oko nas samo pozitiva - odgovorio je Subašić, a čestitke su pljuštale.

- Puno ih je stiglo, kao i brojne podrške prije utakmice. No, meni je najbitnija potpora koju dobivam od ljudi koji su mi dragi. Oni su uz mene. Naravno, hvala svima.

Je li se javio i negdašnji trener Tonči Gabrić?

- Je, i mnogi drugi.

GOLOVE S UTAKMICE HRVATSKA - DANSKA POGLEDAJTE OVDJE

A što je rekao izbornik Zlatko Dalić nakon dvoboja? Bio je vidno uzbuđen, kao i svi mi.

- Kako neće biti uzbuđen, svi smo bili sretni, to je to. Sa svima se izgrlio, ima super odnos s igračima.

Teško je bilo s Dancima, jesu li vas iznenadili kako su odigrali?

- Nisu nas iznenadili, znali smo da je to njihov stil. Tako igraju. S puno dugih lopti i skokova, opasniji su iz auta, onako kako ga baca Knudsen, nego iz kornera. Nakon onako suverenog prolaska skupine dobili smo epitet favorita, svi su očekivali da lako prođemo Dansku, ali rekao sam i prije susreta da će biti teško, stvarno je i bilo tako. Vrijeme je bilo sparno, sve je bilo baš jako zahtjevno. Međutim, pokazali smo karakter, borili se do zadnje minute, non-stop smo se bodrili da možemo to proći, pokazali smo da smo pravi kad je bilo najvažnije. Svaka čast svima dečkima koji su igrali i onima s klupe, svi si bili dio kolektiva. Vratilo nam se sve što smo izgubili u prošlosti. Sad se trebamo dobro odmoriti i spremiti za utakmice koje nas čekaju.

Pojedini vaši suigrači kažu - cilj je osvojiti Svjetsko prvenstvo. Fantastično zvuči.

- Idemo stepenicu po stepenicu. To je moj pristup. Sad je na redu četvrtfinale, bitno je da ga prođemo, da to prevladamo, tada nam sigurno ostaju još dvije utakmice i sve je lakše.

U navijačkoj euforiji nakon Argentine pljuštale su izjave - bit ćemo svjetski prvaci. Naravno, i dalje euforija traje, ali vjerojatno su se mnogi osvijestili koliko je to veliki zalogaj i kako je trnovit put do trona.

Spasili ste Luku Modrića da ne bude tragičar. Što vam je rekao u slavlju?

- Ništa posebno, samo “Brate, čestitam“. No, kazao mi je prije, kad smo tek došli na Svjetsko prvenstvo, da za velike stvari moramo imati i velikog golmana. To mi je rekao, onako, više u zafrkanciji, kad smo pričali. Eto, sve je super ispalo. Naravno, bio bih najsretniji da je bilo drugačije, da smo pobijedili mnogo ranije, završili utakmicu u 90 ili 120 minuta. Nije bitno ni tko će zabiti, ni tko će obraniti, ni tko će biti junak, važno je samo da pobjeđujemo, da Hrvatska grabi naprijed, da je hrvatski narod zadovoljan i sretan.

BAJLO Tko ima tri igrača u startnoj postavi na Svjetskom prvenstvu? Nitko osim Zadra

Bog stvori čovika, a Zadar košarku. Ali, može i nogomet uspjeti u Zadru.

- Tri igrača u startnoj postavi (Subašić, Modrić i Vrsaljko), tri igrača u najvećim europskim klubovima. Pa tko to ima? Nitko osim nas - pohvalit će se legendarni Josip Bepo Bajlo koji i danas radi u NK Zadru.

- Utakmicu s Danskom trebao je odlučiti jedan Zadranin. Nije Modrić, ali je Suba. Možda u sljedećoj utakmici čovjek odluke bude Vrsaljko, tko zna... Ali ono čemu se primarno nadam jest povratak svih naših velikih nogometaša u Zadar. Da jednom preuzmu klub - poručio je Bajlo s nogometne Kalelarge.

CIJELI INTERVJU I PRIČU O DANIJELU SUBAŠIĆU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
16. travanj 2024 16:54