Soccer Football - World Cup - Group D - Nigeria vs Argentina - Saint Petersburg Stadium, Saint Petersburg, Russia - June 26, 2018 Argentina's Lionel Messi celebrates their second goal with coach Jorge Sampaoli REUTERS/Toru Hanai
REUTERS/Toru Hanai

NEKOLIKO KANDIDATA ZA NASLJEDNIKA

ARGENTINA OSTALA BEZ IZBORNIKA Nakon neuspjeha na SP-u, šoka protiv Hrvatske i Francuske, Sampaoliju su pokazali put prema izlazu

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 15.07.2018. u 08:34

 • Jorge Sampaoli više nije izbornik nogometne reprezentacije Argentine.

  Nakon neuspjeha Gaučosa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i ispadanja u osmini finala od Francuske (3:4) Argentinski nogometni savez odlučio se na smjenu izbornika. Argentinski dnevnik Clarin piše kako će Sampaoliju biti isplaćena dva milijuna dolara odštete za prijevremeni raskid ugovora.

  Vijest bi trebala i službeno biti potvrđena u ponedjeljak, a Sampaoli odlazi nakon 13 mjeseci provedenih na klupi.

  Naravno, postavlja se pitanje tko će biti Sampaolijev nasljednik na klupi? Imena poput Mauricija Pochettina, Diega Simeonea i Marcela Gallarda su čista utopija, kako piše Clarin, dok se kao najrealnije opcije spominju Matias Almeyda i Ricardo Gareca. Riječ je o dvojici bivših argentinskih reprezentativaca. Dok je Almeyda trenutno bez posla, Gareca je i dalje peruanski nogometni izbornik.

  Podsjećamo, Argentina je na SP-u bila smještena u skupinu D zajedno s Hrvatskom, a Vatreni su Lionela Messija i društvo pobijedili s 3:0.

  Iz drugih medija