Luka Modrić
 Laurence Griffiths/Getty Images / Getty Images
OČARAN LUKOM

BIVŠI NOGOMETNI REPREZENTATIVAC ENGLESKE SE NAKLONIO HRVATSKOM MAESTRU 'Nisam vidio puno igrača u karijeri koji imaju toliko talenta!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. srpanj 2018. 11:27

Reprezentacija Hrvatske će po prvi puta nakon 20 godina odigrati polufinalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva, a protivnik će joj biti velika Engleska na Lužnikima u Moskvi (20.00).

Nisu mediji na Otoku s pretjeranim optimizmom otpratili svoju reprezentaciju na Mundijal, ali kako je natjecanje odmicalo apetiti su rasli i sada gotovo da ne postoji čovjek koji ne vidi pehar pobjednika u rukama Gordog Albiona. Ipak, na tom putu stoje im Vatreni koji su pravi hit ovog prvenstva i s Lukom Modrićem kao pravim vođom ove Dalićeve vojske mogu definitivno otići korak dalje.

Upravo Luku Modrića bivši nogometni reprezentativac Engleske, Jermaine Jenas ističe kao glavnu opasnost i igrača koji radi razliku na terenu.

NOTTINGHAM, ENGLAND - OCTOBER 20:  Jermaine Jenas looks on from the stands during the npower Championship match between Nottingham Forest and Cardiff City at City Ground on October 20, 2012 in Nottingham, England.  (Photo by Scott Heavey/Getty Images)
Scott Heavey/Getty Images / Getty Images
Jenas

- Bili smo suigrači u Tottenhamu, i mogu reći da nisam vidio puno igrača u karijeri koji imaju toliko talenta. Njegova vizija i činjenica da može igrati s obje noge nisu jedine prijetnje za Englesku u srijedu, već i njegova osobnost. Luka je uvijek tražio više od svojih suigrača i puno puta se dogodilo da je upravo on bio glavni motor ekipe. Ako stvari ne bi išle prema planu ili ne bi dobio loptu kada ju je trebao dobiti, jasno bi vam dao do znanja da je ljut.

Nitko kao Modrić!

Luka Modrić igra sjajno na SP-u i u najužem je izboru za najboljeg igrača prvenstva. Mislite li da će na kraju on biti najbolji igrač Mundijala, OVDJE se okladite na tu opciju. Germania ima tečaj 5,00!

Na treninzima ništa drugačiji nego na samoj utakmici.

- Opušten i napet u isto vrijeme. Znao se vječno svađati sa suigračima, ali također nas je znao poticati da slavimo pobjedu bez obzira na važnost vježbe. Bila to 'ševa', igra na posjed ili pet na pet jako je volio pobjeđivati.

Roscino, Rusija, 270618.
Stadion Roscino Arena.
FIFA World cup 2018.
Trening hrvatske nogometne reprezentacije nakon pobjede nad Islandom u zadnjoj utakmici u skupini D.
Na fotografiji: Luka Modric
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Tom Dubravec/ CROPIX

Kako ga Engleska može zaustaviti?

- Bit će teško jer on je puno brži igrač nego što većina ljudi misli, ali i mnogo jači. Za igrača koji nije pretjerano visok ima najveće listove koje sam u životu vidio. Otkako je otišao iz Tottenhama u Real postao je još bolji. Na njegovoj poziciji trenutačno ne postoji bolji nogometaš na svijetu.

Linker
19. travanj 2024 20:21