REUTERS/Carl Recine
KOEFICIJENTI SU JASNI

BOOKMAKERI NE VJERUJU HRVATSKOJ UOČI VELIKOG FINALA Francuska je očiti favorit, ali na nju se danas ne treba kladiti, prava zarada je na Vatrenima

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 15. srpanj 2018. 16:27

Uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji koeficijent da će Hrvatska biti svjetski prvak u nekim je kladionicama bio čak 41. I onda je krenuo slobodni pad; 17. lipnja bio je 26, 22. lipnja 15, 1. srpnja 6,5, 7. srpnja 5, a uoči finala zaustavio se na 3. Gotovo je s lakim bogaćenjem na uspjehe Vatrenih, tko je to osjetio na vrijeme dobro je tržio, ostali će do velikog novca samo uz veliki ulog. Početni koeficijent na konačni trijumf Francuske bio je 7.

Ne vjeruju bookmakeri previše Vatrenima uoči finalnog sudara na Lužnikima, njihov je favorit Francuska. Na pobjedu Les Bluesa u 90 minuta koeficijent je oko 1,9, dok je na slavlje Hrvata bez produžetaka taj koeficijent čak 5. Oko 1,45 je koeficijent da će Francuzi postati svjetski prvaci, tako da su bookmakeri poslali jasnu poruku. Na Francusku se danas ne treba kladiti...

Uvjereni su svjetski kladioničari da nas u Moskvi u finalu 21. SP-a ne čeka spektakularan dvoboj s mnogo golova. Koeficijent da će pasti manje od tri pogotka u najboljem je slučaju mizernih 1,5, a na tri ili više gola 2,8. Da će Francuzi i Hrvati zajedno zabiti više od 3,5 gola može se naći čak i astronomski koeficijent 6.

Zanimljivo je vidjeti kako bi finalna utakmica Svjetskog prvenstva izgledala kad bi bookmakeri bili uspješni u svojim prognozama, odnosno kad bi prošli svi najmanji koeficijenti koje su oni postavili u svoju ponudu. Francuska bi pogodak zabila već u prvom poluvremenu i tu prednost od jednog gola držala do kraja poluvremena. Koeficijent da će Francuska voditi nakon prvog dijela i dobiti utakmicu je oko 3, a na pobjedu Francuske od 1:0 oko 5. Mala prednost za strijelca tog pobjedonosnog pogotka, koji bi trebao biti postignut između 15. i 30. minute (koeficijent 5,5) ide Antoineu Griezmannu. U nekim je kladionicama izjednačen s Kylianom Mbappeom, no u većini je ipak koeficijent na njega nešto manji i iznosi 5. Bez obzira što bi napadač Atletica trebao biti junak zbog gola, glavni favorit za nagradu za najboljeg igrača je ipak Mbappe s koeficijentom 6.

No, ne treba se previše plašiti. I bookmakeri su samo ljudi, i oni znaju grdno pogriješiti...

Tečajevi

3,0 - najveći koeficijent da će Hrvatska biti svjetski prvak, na Francusku je 1,45

3,0 - koeficijent da će Modrić biti Zlatna lopta SP-a, na Mbappea je 1,9, na Griezmanna 11

3,0 koeficijent da će Subašić biti Zlatna rukavica SP-a, na Lllorisa je uoči finala 1,5

4,0 - koeficijent da će Mandžukić zabiti u finalu, na Griezmanna je 2,6, na Mbappea 3

5,0 koeficijent da će Hrvatska slaviti u 90 minuta, na X je 3,3, a na Francusku 1,9

Linker
20. travanj 2024 05:32