Tom Dubravec/ CROPIX, sn ilustracija
VELIKA PODRŠKA

CIJELA DRŽAVA STALA IZA VUKOJEVIĆA Šef Saveza u parlament ušetao s hrvatskim dresom: 'Ognjenu nudim posao, platit ćemo kaznu umjesto njega!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. srpanj 2018. 14:46

Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) kaznila je Ognjena Vukojevića novčanim iznosom u visini 15.000 švicarskih franaka. Dosadašnji suradnik stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kažnjen je zbog kršenja Disciplinskog kodeksa FIFA-e jer se nakon utakmice protiv Rusije "ponio nesportski, suprotno načelima fair-playa". Točnije u jednoj je video snimci uzviknuo 'slava Ukrajini'.

FIFA mu je izrekla kaznu u visini od 15.000 švicarskih franaka, uzimajući u obzir njegovu osobnu javnu ispriku te mjere koje je poduzeo Hrvatski nogometni savez, uključujući službenu ispriku te udaljavanje Ognjena Vukojevića iz hrvatske delegacije na Svjetskom prvenstvu.

S druge strane zanimljiva vijest stiže iz Ukrajine, točnije od predsjednika tamošnjeg nogometnog Saveza Andrija Pavelka, koji je u parlament ušetao u dresu hrvatske reprezentacije (onom Ivana Rakitića) i poručio kako su spremni platiti kaznu umjesto Vukojevića.

screenshot ffu.ua

- Odlučili smo platiti kaznu umjesto njega i, ukoliko želi, ponuditi mu i mjesto u našem Savezu. Također, razmatramo sve pravne aspekte kako bi mu pomogli u ovoj borbi te smo poslali i službeni dopis CAS-u (Međunarodni sportski sud u Lausanni). Pružit ćemo punu pravnu i financijsku potporu u ovom slučaju - kazao je Pavelko.

Ukrajinska ambasada u Engleskoj osudila je i neke napise u otočkim medijima koji su uzvik 'Slava Ukrajini' okarakterizirali kao nacionalistički i poručili kako je poruka domoljubnog karaktera poput 'živjela Francuska' ili 'živjela kraljica'. Također su istaknuli kako uzvik 'slava Ukrajini' nije na listi zabranjenih po organizaciji FARE.

Linker
20. travanj 2024 04:12