CROPIX
ĆIRO IMA NOVOG 'SINA'

ĆIRO BRILJIRA I U SRBIJI 'Vi Srbi ste fenomen, treba vas ozbiljno proučavati, ali Hrvatska će biti prvak! A ove iz BiH koji to pričaju, tjeraj ih u..'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. srpanj 2018. 16:20

Miroslav Blažević jedna je od najtraženijih osoba tijekom ovog Mundijala, kako u Hrvatskoj, tako i u ostatku regije.

Legendarnog Ćiru se gotovo pa svaki dan traži neka izjava, komentar, analiza ili bilo kakva reakcija na aktualna događanja. Ipak je on jedan od naših najcjenjenijih stručnjaka i čovjek koji je prije točno 20 godina vodio generaciju '98 do najvećeg hrvatskog nogometnog postignuća - brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Zbog svih događanja u Rusiji i uspjeha koje nižu izabranici Zlatka Dalića, baš se u ovim trenucima svakodnevno spominje ta moćna generacija iz Francuske. Usporedbe su jednostavno neizbježne...

Dragan Matic / CROPIX
CROPIX

"Sine, čuješ, cijela utakmica protiv Danske je bila krajnje dramatična, a na penale smo zasluženo prošli. Ovdje ti je velika euforija. Ovo je prilika da budemo prvaci svijeta! I bit ćemo", izjavio je Ćiro za srpski Blicsport.

"Znači možete do titule? Možete nadmašiti vaše treće mjesto iz Francuske?" - tražio je potvrdu novinar.

"Možemo. Vidiš, mnoge budale misle kako se bojim toga! Kad analiziram sve, Hrvatska ima najveću kvalitetu i igru da bude prva."

Uslijedilo je još jedno zanimljivo pitanje - "Tko je vaš 'sin' iz sadašnjeg tima?"

"Sine, to su sve istinske zvijezde, a rodio se jedan najopasniji - Ante Rebić. On je možda najzaslužniji za dosadašnje pobjede. I što ćemo osvojiti titulu!"

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Zlatko Dalić?

"Genijalac. Dalić je moj izdanak, moj vjerodostojni zamjenik. Vodi prvenstvo bez greške, konzultira se sa mnom, zove, ovi drugi prije njega to nisu radili. Kad dobiju funkciju, misle da su dobili i pamet. A ne ide to tako, sine moj", komentirao je Ćiro sjajan uspjeh sadašnjeg izbornika, pa odgovorio na šalu prijatelja iz BiH koji mu govore kako mu nije drago zbog Dalića:

"A, sine, poruči im da se tjeraju u materinu. Samo je u BiH moguć takav humor."

Komentirao je Ćiro i ispadanje favorita te ustvrdio da danas svi igraju nogomet, a posebno mu je bilo žao kada se od natjecanja oprostio Senegal.

"Meni je žao Senegala, ispali su zbog kartona, a daleko bi dogurali. I ovi iz FIFA-e moraju paziti na svoje pravilnike. Čuj kartoni da odluče o plasmanu dalje, budalaština!"

Rusi u četvrtfinalu?

"Jesu prepreka, ali ne velika. Došli su tu gdje jesu, poslije prve dvije utakmice, iako su slavili, nisam mislio da će do ovdje doći. Ali eto dokaza da je sve moguće."

Komentar na ispadanje Srbije?

"Niste napravili rezultat kakav ste mogli, ali ste ostavili utisak nogometne moći. Ma znate što, vi ne vodite računa o detaljima, kada biste brinuli o sitnicama koje život znače, napravili biste veliku karijeru. Imate talenata, igrače, samo ne znam te vaše rukovoditelje Saveza, trenere, selektore... Pa vi ste fenomen, vas bi trebalo ozbiljno proučavati", zaključak je legende u intervjuu sa Blicsportom.

Linker
20. travanj 2024 09:20