REUTERS/Dylan Martinez
SREBRO ZLATNOG SJAJA

DEJAN LOVREN UTUČEN! 'Po meni smo pobjednici i to nikad ne treba zaboraviti Mi smo igrali možda i najljepše od svih! Izgubili smo na glup način!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. srpanj 2018. 23:36

Hrvatska reprezentacija izgubila je u finalu svjetskog prvenstva od Francuske i osvojila srebro. Ali ne možemo reći da su Francuzi u toj utakmici bili bolja momčad. Hrvatski su reprezentativci igrali srčano, borbeno, u taktičkom su smislu ostvarili sve što su zamislili, no sreća je ovoga puta bila na strani suparnika. Izjave za medije dao je Ivan Rakitić, pokisli hrvatski dokapetan, ovog puta i figurativno i doslovno, jer se strašan pljusak spustio na stadion Lužnjiki:

"U prvu ruku sam tužan jer smo bili tako blizu zlatu, bili smo bolja momčad. Kad je kiša pala, imao sam osjećaj kao da nebo plače. Svi su bili za nas, imam osjećaj kao da je cijeli svijet uz nas i da su svi zaljubljeni u Hrvatsku. Ipak, čestitam Francuzima na zlatu i jedva čekam da dođemo sutra na doček."

Prokomentirao je i tijek utakmice:

"Sve do trećega gola bili smo daleko bolji. Oni su iz ničega postigli golove, takoreći iz tri šuta zabili su četiri gola. Nadam se da ćemo jednoga dana doći do zlata jer ovo što činimo je jedinstveno.", zaključio je Raketa.

I sjajni hrvatski branič Dejan Lovren imao je što za poručiti:

"Nemamo za čim žaliti, vidjelo se da smo vjerovali sve do kraja. A netko mora izgubiti, to je nogomet. Izgubili smo na glup način i to će nas pratiti. Ali moramo gledati pozitivno, svi su bili uz nas, navijači su nas nosili tijekom prvenstva. Želim čestitati izborniku Daliću, ne možete ni zamisliti koliko je učinio za nas i što je to sve njemu značilo. Ovo prvenstvo je i za sve one koji nisu vjerovali u nas, koji su sumnjali. Dokazali smo im da su bili u krivu. Mi smo pobjednici i to ne smijemo zaboraviti."

Iskren je bio i u komentaru tijeka utakmice:

"Mi smo držali loptu u nogama, igrali smo najljepši nogomet dosad. Ali to je njihova taktika i znali su što žele. Pobijedili su, ali ne smijemo zaboraviti da smo drugi na svijetu i da je to najveći uspjeh hrvatskoga nogometa. Veselimo se dočeku sutra, želimo vidjeti svoje ljude, ljude koji nas vole. Želimo doći u svoju domovinu i vidjeti što nas sutra čeka.", za kraj je poručio Lovren.

Sutra je na Trgu bana Jelačića predviđen doček hrvatskih reprezentativaca i stručnog stožera u 14:30 h.

Linker
24. travanj 2024 22:32