REUTERS/Carl Recine
'RUSI ĆE BIT NA NAŠOJ STRANI'

DEJAN LOVREN ZA SN NAJAVIO UTAKMICU GENERACIJE 'Igrat ćemo kao nikad dosad. Hendersona obožavam, ali danas smo suparnici i neće biti sentimenta'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. srpanj 2018. 20:49

Dejan Lovren igra fenomenalno u Rusiji. Nastavak je to briljantne sezone koju je u Liverpoolu zaokružio finalom Lige prvaka. Zato nas je malo zabrinula vijest o njegovoj ozljedi. Vatreni se danas jednostavno ne mogu zamisliti bez tog sjajnog vatrenog stopera koji svaku utakmicu igra s posebnim emocijama. Srećom, jučer iz moskovskog kampa Hrvatske ponudio nam je sjajnu vijest.

- Imam malo problema s preponom, s tim se borim već nekoliko mjeseci. Ma, izdržat ću, tko bi sad odustao? Sigurno ću igrati ove dvije utakmice do kraja prvenstva. Nakon toga će biti vremena za dobar odmor. Neće biti nikakvih problema, u ovim velikim trenucima nema vremena za razmišljanje o preponi, nego o - Englezima - kaže nam u uvodu Lovren.

S obzirom ma to kako igra na Svjetskom prvenstvu, pitali smo ga je li ovo što vidimo njegov najbolji nogomet u karijeri.

- S vremenom se na nogometno znanje i rad prilijepi i iskustvo koje je vrlo bitno. Sad se jednostavno sve poklopilo. Da, ovo mi je svakako jedna od najbolji sezona, od Liverpoola do moje Hrvatske. Ako odemo do kraja, uh, onda bi to bila ona sezona koju ću pamtiti do kraja života.

Kao protiv Argentine

Jasno da smo se odmah uhvatili Gordog Albiona. Lovren svakako najbolje poznaje Engleze, igra s njima svakog vikenda. Rekli bismo da svakoga može secirati i detalje.

- Ne mogu sad pronaći ni jednu drugu riječ osim one koje se uvijek moram upotrijebiti u takvim situacijama, makar znam da je stereotip. Bit će - teško! Englesku treba respektirati, svi ti igrači igraju u top klubovima i u Premier ligi, a to je jedna od najjačih i najtežih liga. Međutim, ja vjerujem u - Hrvatsku!

Lovren widget

Priča nam Lovren da su naši dečki posve spremni za veliki okršaj.

- Znam da ovo polufinale možemo odraditi super kvalitetno. Kao protiv Argentine. Držim da s njima utakmicu moramo odraditi, da to tako nazovem, u “bloku”. Treba ih malo čekati, pa ih onda “ubosti”. Znate, što, mi smo u polufinalu, već sad smo napravili grandiozan uspjeh! Protiv Engleza ćemo igrati najbolji nogomet na ovom prvenstvu. Ne samo to, igrat ćemo najbolji nogomet što znamo!

Pričali smo malo o engleskim nogometašima. Lovren je tu istaknuo svog kolegu iz Liverpooola, Jordana Hendersona.

- Henderson je igrač koji daje jako mnogo za momčad. To se zorno može vidjeti u Liverpoolu i reprezentaciji. On je svojevrsni motor, pokretač, pretrči iznimno mnogo, bori se kao lav, bez njega se teško može zamislili Liverpool i reprezentacija Engleske. Jordan je u svakom trenutku gotovo na svakoj poziciji. Zanimljivo, on nije od onih kojeg će mediji isticati, kazivati da se njime treba posebno baviti, ali je Henderson najbitniji engleski “igrač iz sjene”. Iskreno, obožavam njegovu igru, cijenim ga kao igrača i čovjeka koji donosi iznimno mnogo. No danas smo suparnici, on igra za svoju reprezentaciju, ja za svoju. Neće tu biti sentimenta, a ja se nadam da ću ga na kraju utakmice zagrliti kao - pobjednik!

harry kane widget

Ipak, je li Harry Kane najveća opasnost za nas?

- Naravno da se najviše priča i piše o njemu, ali ne treba se fokusirati samo na njega i njegove sposobnosti. Jest, on je sjajan napadač, igrao sam nekoliko puta protiv njega, ali Engleska ima vrhunskih napadača koji su iznimno opasni. Dele Alli je tu, Sterling, opasnost vreba gdje god se okreneš. Da ne spominjemo samo napadače, imaju Englezi jako kvalitetnog vratara Jordana Pickforda koji je zasluženo “broj 1”. Na ovom prvenstvu brani sjajno. Mlad je, nema prevelikog iskustva, ali ima izniman talent. No dobro, mislim da možemo stati... Sad kad bismo svakog engleskog igrača počeli secirati, onda bi nakon svega zaključili da su svi - top igrači! Zato držim kako je zapravo nepotrebno analizirati ponaosob, jer je ona konačna rečenica za svakog pozitivna. Zato je najbolje gledati nas, a ponovno posebno ističem da je moja vjera u ovu našu momčad bezgranična.

Onda je malo zastao, pa kazao..

- Zaustavili smo Messija... Pa onda možemo Kanea i sve ostale Engleze!

Kad govorimo o Gordom Albionu, onda se praktički svi slažu da su najopasniji u prekidima. Jesu li baš ti prekidi najveća opasnost za Hrvatsku?

- Da, tu nema nikakve dvojbe, najopasniji su u prekidima. Imaju tu kvalitetu, pokazali su to i na ovom prvenstvu. Zato moramo izbjegavati prekide, biti pažljivi, ne raditi prekršaje osim u krajnjoj nuždi. No opet smo se zapričali samo o Englezima. Znam da je to zanimljivo, ali poručujem svima. Nemamo se mi koga plašiti! Imamo kvalitetu, imamo snagu. Imamo mi rješenja i za te prekide, visoki smo u obrani, jaki. Ma, bit će to danas svakako velika borba. Mali detalji će raditi razliku. Ja vjerujem da će ti detalji biti na našoj strani, te da ćemo igrati finale.

Je li se čuo s nekim iz Liverpoola? Za koga će navijati Klopp, ostali dečki iz Redsa koji nisu Englezi?

- Nisam razgovarao ni s kim iz Liverpoola. Ali siguran sam da ima jako puno onih koji navijaju za nas! Znam da smo hit, mnogo ljudi izvan Europe navija za Hrvatsku, koji nam drže fige. Vjerujem da će i ruski navijači biti na našoj strani - zaključio je Lovren.

Linker
08. svibanj 2024 15:43