REUTERS/Henry Romero
DALEKO JE MANCHESTER UNITED

DINAMO JE APSOLUTNI SVJETSKI REKORDER! Niti jedan klub na svijetu nema toliko 'svojih' igrača u polufinalu SP-a: Pogledajte kakva je to dominacija!

Hrvatski nogometni prvak Dinamo posebnim je priopćenjem čestitao hrvatskoj reprezentaciji na velikom uspjehu i plasmanu među četiri najbolje reprezentacije svijeta, ali i istaknuo kako je Dinamo klub koji je dao najveći broj igrača u polufinalu SP-a.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2018. 15:49

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"GNK Dinamo i ovim putem čestita nogometnoj reprezentaciji Hrvatske na senzacionalnom uspjehu i prolasku među četiri najbolje reprezentacije na SP-u u Rusiji.

Smatramo kako su uspjesi na SP-u odraz dobrog i sustavnog rada u hrvatskom nogometu te posebno u mlađim kategorijama u kojima prednjači upravo nogometna škola GNK Dinamo.

Naime, izuzetno smo ponosni na činjenicu da je naš klub nogometno odgojio najveći broj igrača u polufinalu SP-a. Računamo li po Uefinoj metodi „homegrown players“ u polufinalu Svjetskog prvenstva sudjelovati čak desetorica igrača iz Dinamove škole.

Po definiciji krovne Europske nogometne organizacije (UEFA), igrači ponikli u nogometnoj školi smatraju se oni koji provedu minimalno tri sezone u jednoj sredini između 15. i 21. godine.

GNK Dinamo slijede Manchester United, Anderlecht, Standard Liege, Ajax...

O sjajnoj reputaciji Dinama u svijetu nogometa govore mnogi podaci poput: 14 od 22 igrača u reprezentaciji Hrvatske igralo u jednom dijelu svoje karijere u Dinamu (63 posto), kako su Plavi bili odmah od Real Madrida po broju "homegrown" igrača u finalu ovogodišnje Lige prvaka, i kako je Dinamo drugi po produktivnosti igrača u Europi!

Nogometne škole s najviše predstavnika u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018.:

10 - Dinamo Zagreb (Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Kovačić, Kramarić, Modrić, Jedvaj, Badelj, Pjaca Pivarić)

5 - Manchester United (Welbeck, Rashford, Lingard, Januzaj, Pogba)

5 - Anderlecht (Kompany, Lukaku, Tielemans, Januzaj, Dendoncker)

5 - Standard Liege (Witsel, Fellaini, Meunier, Batshuayi, Chadli)

4 - Genk (Courtois, De Bruyne, Carrasco, Casteels)

3 - Ajax (Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen)

3 - Lille (E. Hazard, Pavard, Sidibe)

Linker
15. travanj 2024 00:15