REUTERS
PIŠE DAVORIN OLIVARI

'DUDA VARALICA' VRLO ISKUSNOG TRENERSKOG LISCA ZA VATRENE Danski izbornik najavio veliku promjenu protiv Hrvatske, pa nama to i odgovara...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. srpanj 2018. 17:54

Danska je na ovom Svjetskom prvenstvu postigla samo dva pogotka, protiv Perua u pobjedi 1:0, s Australijom je bilo 1:1, s Francuskom 0:0. Kad su primljeni pogoci u pitanju, isti su kao i Vatreni, primili su samo jedan pogodak i to iz - jedanaesterca. Njima je zabio Mile Jedinak, nama Gulfy Sigurdsson. Obrana im je definitivno jači dio momčadi, iako imaju sjajnog ofenzivnog veznjaka Christiana Eriksena.

Bilo je zanimljivo u danskom kampu, jer norveški kolege su cijelo vrijeme zapitkivali hoće li se norveški izbornik Age Hareide odlučiti za nešto ofenzivniju igru. Stalno se spominjalo da nogometna javnost u Danskoj nije zadovoljna kako igra reprezentacija, bez obzira što se probila u drugi krug i što dugo nije izgubila utakmicu. Danci drže da u njihovim nogometnim genima ne živi defenzivni stil igre, da nisu oni ti koji se trebaju branitim već baš obratno, napadati.

Konačno, igra danske reprezentacije godinama je bila ofenzivno orijentirana, ova zemlja dala je mnogo finih igrača, znalaca kao što je danas Christian Eriksen. O braći Laudrup ne treba niti govoriti, oni nešto stariji sjetit će se Benta Christensena, Flemminga Poulsena, Kima Vilforta...

Nije najbolja opcija

Iz tog razloga je jučer izbornik Age Hareide najavio da će Danska protiv Hrvatske igrati ofenzivno, da će protiv Dalićevog društva promijeniti stil igre. Nama se čini da je to samo ‘duda varalica’ iskusnog trenerskog lisca.

Napasti Hrvatsku sigurno nije najbolja opcija za Dance, nama bi takav stil igre definitivno više odgovarao. Ali dobro, baš nas zanima hoće li Hareide održati riječ i u nedjelju napasti Vatrene ili je pak to pričao da malo stiša kritike zbog defrnzivnog pristupa u grupnoj fazi natjecanja. A ako prođe u četvrtfinale, ionako ga nitko više neće cijediti oko stila igre, pa makar igrao i - bunker!

Linker
20. travanj 2024 02:32