REUTERS
IGRAČ DANA

ENGELZI SU KONAČNO SKINULI PROKLETSTVO JEDANAESTERACA, A ON JE PONOVNO BIO JUNAK Harry Kane će vjerojatno biti Zlatna kopačka, ali on želi još više

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 04. srpanj 2018. 01:23

Postojala je dvojba, Emil Forsberg ili Harry Kane. Prvi je Švedsku odveo u četvrtfinale Mundijala, a drugi je - možemo to i tako reći - najzaslužniji što je tamo i Engleska. Međutim, Forsberg je svoj gol postigao jako sretno, jer je lopta promijenila smjer nakon što je pogodila jednog švicarskog igrača. S druge strane Kane je hladnokrvno pogodio kazneni udarac u dva navrata. Najprije za vrijeme igre, a onda i u raspucavanju.

OVDJE POGLEDAJTE SAŽETAK

A nemojte dvojiti da ih je gađao pod posebnim pritiskom, jer svi dobro znamo koliko su engleski mediji nemilosrdni prema onima koji ih razočaraju, a posebno prema onima koji promaše s "bijele točke". Englezima je ona već godinama rak rana, čak su i statistički najgori izvođači jedanaesteraca u povijesti svjetskih prvenstava. Sada su napokon i to 'prokletstvo' skinuli...

Igrač koji je najviše zaslužan za to zove se Harry Kane (24). Na ovom je turniru bez problema u utakmicama već tri puta poentirao s 11 metara, a ukupno iza sebe ima čak šest pogodaka. Kako s dva gola viška ulazi u završnicu turnira jasno je da će ga Lukaku i ostali igrači teško dostići. Sa Zlatnom kopačkom sa SP-a Kane bi na sjajan način zaokružio svoju briljantnu sezonu u kojoj je noseći dres Tottenhama blistao iz utakmice u utakmicu.

KANE WIDGET

Kanea međutim ne zanima individualna nagrada. Da ga zanima ne bi propustio kompletnu utakmicu protiv Belgije ili zadnjih pola sata protiv već grogirane Paname, što znači da je svojih šest pogodaka postigao u samo 270 minuta.

Kane je dakle u Rusiju došao kao kapetan mlade momčadi koja ima samo jedan plan, otići do kraja. Realno im šanse nisu velike, premda je momčad doista jako talentirana i igra dobar nogomet, ali nema dovoljno isksutva, a takve su stvari presudne kada se želi otići do kraja. Što se Kanea i društva tiče, nemamo ništa protiv da ih sretnemo u polufinalu u Moskvi.

Koliko god Kane bio dobar, Hrvatska je bolja...

Linker
18. travanj 2024 08:31