Getty Images
NI VAR NE POMAŽE

ENGLEZI OBJAVILI SNIMKU I TVRDE - HRVAT JE ISPISAO POVIJEST, ALI JE VARAO KAO I DANAC! Počelo je za vrijeme utakmice: Suci su promašili, a ne Modrić!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. srpanj 2018. 13:22

Dvije prave drame gledali smo protekle nedjelje na Svjetskom prvenstvu. Hrvatska i Rusija izborile su četvrtfinale nakon izvođenja jedanaesteraca, a od natjecanja su se nakon istih oprostile Španjolska i Danska.

U tim smo raspucavanjima gledali ukupno 19 penala, a britanski mediji odlučili su napraviti analizu istih po kojoj su došli do zaključka da je čak njih 15 bilo neregularno! Glavni krivci za to pronađeni su u vratarima. U tekstu Daily Maila tako stoji da su Daniel Subašić, Kasper Schmeichel i Igor Akinfejev varali jer su, suprotno pravilima, izašli s crte prije nego što je izvođač udario loptu.

Po njihovoj analizi ispada da je tog dana najpošteniji bio Španjolac David de Gea, koji je samo pri jednom pokušaju prekršio pravila.

"Subašić i Schmeichel su najviše varali, a samo su prilikom jednog pokušaja sve izveli po pravilima", pišu Britanci pa nadodaju i hvale vrijedan podatak o hrvatskom čuvaru mreže:

"Hrvat je postao tek drugi golman u povijesti Svjetskih prvenstava koji je obranio tri penala u raspucavanjima."

Nadalje, navodi se i da je Schmeichel pravila kršio i u samo završnici drugog produžetka (116. minuta) kada je obranio pokušaj Luke Modrića i tako meč odveo u dramatično raspucavanje. Da su to tada primijetili, suci su trebali našem kapetanu dati novu priliku i tako nas možda poštedjeti stresa koji je uslijedio.

"Kako je moguće da se to događa pored toliko sudaca i VAR-a, da baš nitko nije 'uhvatio' te prekršaje", pitaju se za kraj Britanci.

Linker
19. travanj 2024 20:55