REUTERS/Henry Nicholls
REAKCIJE NAKON UTAKMICE

ENGLEZIMA SU NARASLA KRILA NAKON PLASMANA U POLUFINALE, ALI LEGENDA MAN. UNITEDA UPOZORAVA NA HRVATSKU Pogledajte što je poručio nakon velikog slavlja

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. srpanj 2018. 21:18

Plasman engleske nogometne reprezentacije u polufinale Svjetskog prvenstva u Rusiji komentirao je Paul Scholes.

Engleska će u polufinalu Mundijala igrati protiv pobjednika dvoboja između Hrvatske i Rusije, a Gordi Albion izborio je plasman među četiri najbolje momčadi Mundijala po prvi put nakon 28 godina.

"Morate im odati priznanje za ono što su napravili. Znamo da dosad nisu još imali pravi test, posebice defenzivno. U sljedećoj utakmici, posebice ako Hrvatska prođe dalje, to će biti najveći ispit", rekao je Scholes za BeinSports.

On smatra da Engleska ne igra bajno, da ne pokazuje raskoš u igri, ali ne mari za to dok je prisutan rezultat.

OVDJE POGLEDAJTE POGOTKE

"Ali ajmo prvo proslaviti plasman u polufinale. Nije bitno na koji nađin smo to napravili. Portugal je osvojio turnir igrajući siromašno, Grčka je osvojila turnir igrajući siromašno. Mi nismo igrali tako siromašno. Na kraju nije ni bitno kako igraju ako osvoje naslov. Mogu li osvojiti? Tko zna", zaključila je legenda Manchester Uniteda.

Nakon utakmice oglasili su se engleski izbornik Gareth Southgate i švedski strateg Janne Andersson.

"Znali smo da će protiv Švedske biti potpuno različita utakmica nego ona protiv Kolumbije i morali smo podići našu razinu igre i ne dopustiti suparniku da se razmaše. Danas smo imali sjajan momčadski duh i do izražaja je došla veća individualna kvaliteta mojih igrača. Vratar Pickford je bio sjajan. Svakoj utakmici prilazimo na isti način, ali polufinale protiv Rusije u Moskvi bilo bi nevjerojatno", rekao je Southgate.

Andersson je priznao: "Engleska je danas bila bolja. U prvih pola sata smo kontrolirali utakmicu, a onda smo primili gol iz kornera. Teško je nadoknađivati zaostatak protiv ekipe koja ima pet igrača u obrani, ali ipak smo stvorili tri velike prilike no nismo ih znali konkretizirati. Da je Berg izjednačio na početku drugog poluvremena, to bi promijenilo utakmicu. Ipak, nismo imali toliko energije kao u prethodnim utakmicama".

Linker
20. travanj 2024 06:04