Tom Dubravec / CROPIX
ZLATNA LOPTA

EVO ZAŠTO BI LUKA MODRIĆ MORAO BITI APSOLUTNI 'BROJ 1'! 'Ako postoji pravda, to će biti on! Ja se ne sjećam da je itko toliko dominirao...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. srpanj 2018. 00:24

U HRT-ovoj emisiji posvećenoj Svjetskome prvenstvu u Rusiji, gosti komentatori analizirali su sutrašnje finale s Francuzima. Voditelj emisije postavio je možda i ključno pitanje koje bi moglo presuditi tu povijesnu utakmicu - na koji se način može zaustaviti Mbappe, a na to je dodao: može li se uopće?

Naš proslavljeni reprezentativac Robert Prosinečki imao je samo riječi hvale:

"On je najbolji među mladim igračima današnje generacije nogometaša. Brzina i tehnika su mu fenomenalne. Ima još superkvalitetnih igrača u toj reprezentaciji, ali najvažnije je da smo mi na razini, i mi imamo respektabilnu momčad. Ako ćemo biti kao dosad, spriječit ćemo sve njihove napade, i tu onda neće biti straha."

Dotakli su se i kandidature za osvajača ovogodišnje Zlatne lopte. Stručni komentator Anton Samovojska je bio jasan:

"Ako postoji pravda, Luka bi trebao dobiti Zlatnu loptu! On nije igrač koji će predriblati petoricu ili postići nekoliko pogodaka u utakmici, ali je najvažniji igrač u zadnjih desetak godina. Ja se ne sjećam igrača u tom periodu koji je toliko dominirao u veznome redu kao naš Luka. Igra Real Madrida ovisi isključivo o njemu. On tako dobro drži loptu u nogama, kontrolira igru, to radi u Realu fenomenalno, a u hrvatskoj reprezentaciji drži konce u svojim rukama. Postoji tu još kandidata, tu su Griezmann, Ronaldo, Mbappe, ali Luka je taj koji bi trebao osvojiti tu nagradu.", poentirao je Samovojska.

Linker
26. travanj 2024 23:24