REUTERS
LOŠI GUBITNICI

FOTO: FRANCUSKA SE 'RASPADA' OD SLAVLJA, A OGORČENA BELGIJSKA ZVIJEZDA RIGA VATRU 'To radite tijekom cijelog prvenstva, takva igra je sramotna'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. srpanj 2018. 01:50

Francuska je u utorak navečer pogotkom Samuela Umtitija iz 51. minute srušila Belgiju i postala prvi sudionik finala Svjetskog prvenstva u kojem će čekati uspješnijeg iz dvoboja Hrvatske i Engleske.

Nakon velike pobjede prvu je reakciju novinarima iznio francuski izbornik Didier Deschamps. Legendarni Francuz inače ima priliku ući u društvo Nijemca Franza Beckenbauera i Brazilca Marija Zagalla koji su jedini osvojili Svjetsko prvenstvo i kao igrači i kao treneri.

POBJEDNIČKI GOL FRANCUSKE POGLEDAJTE OVDJE

"Bilo je ovo posebno. Jako sam sretan zbog svojih igrača, pokazali smo karakter i ispravni mentalitet. Bilo je ovo jako teško i puno smo se trudili u obrambenom pogledu. Trebali smo malo više iskoristiti kontre, ali čestitke mojim igračima i stožeru. Jako sam ponosan na njih", izjavio je Deschamps.

Osim izbornika, tražen je bio i strijelac jedinog pogotka na utakmici.

"Puno je ponosa u meni. Naporno smo radili... ja sam zabio, ali svi smo zaslužni za dobru utakmicu i ponosan sam na sve suigrače. Kao što je ekipa funkcionirala '98, tako smo i mi funkcionirali danas. Ispunili smo cilj ulaska u finale", kratak je bio Umtiti.

Nakon poraza od Francuske u prvom polufinalnom dvoboju SP-a u Rusiji, izbornik Belgije Roberto Martinez bio je smiren i kratko je poručio: "Ponosan sam na svoje igrače. Dali su sve od sebe. Moram čestitati Francuzima i želim im sreću u finalu."

Belgijski vratar Thibaut Courtois bio je konkretniji i direktno iskazao nezadovoljstvo igrom Francuza: "Francuska u ovoj utakmici nije bila bolja momčad, stalno su se branili. Francuzi su igrali kao Panama. To rade tijekom cijelog prvenstva, kao i protiv Urugvaja recimo. Smatram da je takva igra sramotna."

No bilo, kako bilo, Francuzi su u finalu, a u njihovoj domovini vlada prava ludnica. Ulice su preplavile tisuće i tisuće razdraganih navijača, slavi se na svakom uglu i već svi prizivaju 98. kada su već jednom pokorili svijet. Najviše 'gori' Pariz iz kojeg stižu brojni kadrovi 'ludila' koje je zahvatilo tamošnje stanovništvo.

Linker
20. travanj 2024 00:17