REUTERS/Michael Dalder
SELEÇAO IM JE OSTAO ENIGMA

FOTO, VIDEO: NEYMAR I FIRMINO SRUŠILI MEKSIKANCE Brazilci slave plasman u četvrtfinale SP-a, džoker s klupe dotukao je 'El Tri' tri minute po ulasku

Nogometaši Brazila plasirali su se u četvrtfinale SP u Rusiji nakon što su u ponedjeljak u Samari u osmini finala svladali Meksiko sa 2-0 (0-0) golovima Neymara (51) i Roberta Firmina (88).
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 02. srpanj 2018. 16:36

Bio je to peti susret na Brazila i Meksika na svjetskim prvenstvima i četvrta pobjeda Brazila, uz ukupnu gol-razliku 13-0 (SP 2018. Brazil - Meksiko 2-0, SP 2014. Brazil - Meksiko 0-0, SP 1962. Brazil - Meksiko 2-0, SP 1954. Brazil - Meksiko 5-0, SP 1950. Brazil - Meksiko 4-0).


Vodeći gol za Brazil pao je početkom drugog poluvremena, u trenucima kad su nogometaši izbornika Adenora Leonarda Bacchija Tite preuzeli kontrolu nad igrom, strijelac je bio Neymar.

_

U 51. minuti krenuo je sa svojeg položaja na lijevom boku prema kaznenom prostoru, u stvari paralelno s crtom šesnaesterca, tražio je mogućnost šuta, ali je odigrao petom za Wiliana, koji se spustio ulijevo, u tri metra pretrčao svojeg čuvara i uputio prizemni centaršut na koji je stigao naletjeti Neymar i pogoditi za 1-0.

GOLOVE S UTAKMICE BRAZIL - MEKSIKO POGLEDAJTE OVDJE


U prvom poluvremenu Brazilci nisu nalazili rješenja za visoki presing suparnika, Meksikanci su ih potpuno onemogućili, ali ni oni nisu bili u stanju stvoriti neku povoljnu priliku. Meksiko je u dvoboj ušao s naglašeno obrambenom formacijom, jer je ispred obrambene linije zaigrao Rafa Marquez, 39-godišnji veteran (146 utakmica za Meksiko), koji se teško kretao i praktično je bio igrač manje u sredini terena.

Odmah poslije primljenog gola meksički izbornik Juan Carlos Osorio brzo je uveo još dva svježa igrača, ali bez učinka. A Brazil je u 88. minuti povećao na 2-0, strijelac je bio Firmino, koji je imao lak zadatak s obzirom na to da je idealnu priliku za njega priredio Neymar.

BRAZIL - MEKSIKO 2:0 (Neymar 51', Firmino 88')

BRAZIL (4-3-3): Alisson – Fagner, Silva, Miranda, Luis – Paulinho (od 80. Fernandinho), Casemiro, Coutinho (od 86. Firmino) – Willian (od 90+1. Marquinhos), Jesus, Neymar.

Izbornik: Tite.

MEKSIKO (4-3-3): Ochoa – Alvarez (od 55. J.Dos Santos), Ayala, Salcedo, Gallardo – Herrera, Marquez (od 46. Layun), Guardado – Lozano, Hernandez (od 60. Jimenez), Vela.

Izbornik: Juan Carlos Osorio.

------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+1' - Taktička zamjena kod Brazilaca. Izašao je Willian, a mijenja ga Marquinhos.

90' - Igra se šest minuta sudačke nadoknade.

FIRMINHOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

88' GOOOL! Brazilski izbornik Tite fantastično je pogodio sa zamjenama! Fernandinho je poslao odličnu loptu Neymaru, brazilska zvijezda ulazi u kazneni prostor i gađa suprotni kut, sjajni ali nemoćni Ochoa i to brani, no lopta se odbija do Firmina koji izvrsno prati akciju i sprema loptu u mrežu samo dvije minute nakon ulaska!

86' - Sada izlazi Coutinho, a priliku dobiva Firmino.

81' - Prva zamjena kod Brazilaca tek u 81. minuti! Brazilski izbornik Tite vadi Paulinha, a umjesto njega ušao je veznjak Manchester Cityja Fernandinho.

80' - I opet Lozano u glavnoj ulozi, ubacio je u peterac gdje je čekao Raúl Jiménez, ali je Alisson ipak bio brži.

78' - Lozano je prošao po lijevoj strani, izgledalo je opasno u jednom trenutku, no Fagner je uspio blokirati njegov udarac.

75' - I još jednom Herrera radi grub prekršaj, ovoga puta na Casemiru, no talijanski mu je sudac opet progledao kroz prste.

72' - Neymar je nakon jednog duela ostao ležati na travnjaku, igra je prekinuta, ali čini se da će sve biti u redu. Ponovljena snimka pokazuje da je u jednom kontaktu (bolje reći - dodiru) s Layúnom Neymar zapravo simulirao.

ochoa

68' - Kakva prilika za Brazil! Willian se prošetao kroz meksičku obranu kao da ih nema, dodao je Neymaru koji neugodno puca ljevicom, ali - suvišno je spomenuti - fantastični Ochoa i to brani!

66' - Još jedan težak prekršaj Hectora Herrere na Neymaru, a Meksikanac već ima žuti karton. Talijanski sudac ga je samo upozorio.

63' - Sijevnuo je sada Willinov udarac, pobjegao je Salcedu i snažno opalio, ali čudesni Ochoa po tko zna koji puta brani!

60' - I treća zanmjena kod Meksikanaca. Ušao je napadač Benfice Raúl Jiménez, meksički izbornik iz igre vadi Javiera Chicharita Hernándeza.

59' - Izvrsna akcija Brazilaca! Izbacili su cijelu meksičku obranu, ali Paulinhov udarac sjajno brani Ochoa.

55' - Herrera je dobio žuti karton zbog prekršaja na Willianu. Meksikanci se muče s brazilskim napadačima. Druga zamjena kod Meksika, umjesto Álvareza ulazi Jonathan Dos Santos.

NEYMAROV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

51' GOOOL! Willian je lijepo prošao po lijevoj strani kaznenog prostora Meksikanaca i ubacio na drugu vratnicu. Akciju izvrsno prati Neymar i u padu sprema loptu u mrežu za 1:0 Brazila!

49' - Coutinho je opet opasno zaprijetio, ali nevjerojatni Ochoa lako rješava sve te prilike. Gallardo odmah uzvraća na drugoj strani, ali lopta ide preko grede.

46' - Počinje drugo poluvrijeme na Samara Areni. Meksikanci su napravili promjenu, u svlačionici je ostao legendarni Rafael Márquez, a zamijenit će ga Miguel Layún.

Neymar

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA!

45' - Nije bilo puno prekida i talijanski je sudac odlučio da neće biti sudačke nadoknade.

43' - Žuti karton sada za Filipea Luisa zbog gruboga prekršaja na Carlosu Veli.

39' - Prvi žuti karton opravdano je dobio Edson Álvarez zbog prekršaja na Neymaru. Iz slobodnog udaraca Neymar gađa blizu gola, ali je Ochoa za svaki slučaj već bio na toj lopti.

37' - Zaredalo se sada s prekršajima i na jednoj i na drugoj strani. Talijanski sudac Gianluca Rocchi rezolutno je poručio da neće više tolerirati takvu igru.

32' - Brazilci su uspjeli uspostaviti ravnotežu i primiriti Meksikance. Gabriel Jesus je opet pucao po golu, ali sjajni Ochoa ponovno brani.

28' - Opet za zagužvalo u šesnaestercu Meksika. Lopta je kružila po kaznenom prostoru, a na kraju je Coutinhov udarac otišao preko grede.

25' - Brazilci napokon uzvraćaju! Neymar je driblingom izvozao Álvareza i Ayalu, ali Ochoa fantastično brani njegov udarac! U nastavku akcije Willian je mogao zaprijetiti, ali Meksikanci izbijaju loptu iz svoga kaznenog prostora.

22' - Sjajna prilika za Meksiko! Carlos Vela je lažnjakom izbacio svog braniča, izvrno dodao Héctoru Herreri koji se predugo namještao na udarac i Casemiro je ipak stigao to blokirati.

18' - Lozano opet u izglednoj prilici. Uputio je snažan udarac prema golu, ali je Filipe Luis uspio blokirati taj udarac.

15' - Opet prijete Meksikanci. Lozano je sjajno ubacio dijagonalu u peterac za Chicharita Hernandeza, ali je lopta ipak bila prebrza.

13' - Meksikanci su izveli korner s desne strane, Alvarez je bio u dobroj prilici, ali sve to čisti brazilska obrana.

10' - Igra se živo i redaju se pokušaji s jedne i druge strane.

5' - Prva prilika za Brazilce. Pucao je Neymar, ali brani Ochoa.

2' - Dobar start za Meksikance i gužva u kaznenom prostoru Brazila. Morao je intervenirati vratar Alisson.

1' - Započela je utakmica.

-----------------------------------

15.00: Stigli su sastavi! Kod Brazila sve prema najavama, dok su Meksikanci mijenjali na dvije pozicije. Umjesto Layuna će u obrani startati Alvarez, a legendarni Rafael Marquez uskače umjesto Dos Santosa. Rafa je danas 39-godišnjak iza kojeg je čak 147 nastupa i 15 postignutih golova u reprezentativnom dresu.

Linker
20. travanj 2024 17:14