Dragan Matic / CROPIX
ZAISTA IMPRESIVNO

GOOGLE ODAO PRIZNANJE HRVATIMA, NAJKORIŠTENIJA INTERNETSKA TRAŽILICA ZADIVLJENA DOČEKOM VATRENIH Posvetili nam naslovnicu i poslali jasnu poruku

Piše: HinaObjavljeno: 16. srpanj 2018. 22:26

Najkorišteniji svjetski internetski pretraživač Google oduševljen spektakularnim dočekom hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u Zagrebu u ponedjeljak svoju je naslovnicu ukrasio slikom razdraganih hrvatskih navijača.

Iznad navijača su dvije gigantske noge i lopta, a na vrhu dvije hrvatske zastavice.

Kad se kursor postavi na sliku pojave se riječi "Bravo, Hrvatska!"

Screenshot

Prema procjeni policije oko 300.000 navijača okupilo se na trasi od zagrebačke zračne luke do Trga bana Jelačića kako bi pozdravili nogometaše koji su osvajanjem drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ostvarili najveći uspjeh u povijesti hrvatskog sporta.

Završnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, u kojoj je Francuska pobijedila Hrvatsku sa 4-2 i osvojila svoj drugi naslov svjetskog prvaka, na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV2) u nedjelju je pratilo 1.844.348 ljudi, priopćili su iz HRT-a.

O velikom zanimanju za susret govori i podatak kako je prvo poluvrijeme pratilo preko 90 posto svih onih pred malim ekranima (SHR), dok je prosjek cijele utakmice bio 88,5 posto, stoji u prioćenju.

Hrvatska nogometna reprezentacija, unatoč porazu od Francuske, ostvarila je najveći uspjeh u svojoj povijesti, postavši viceprvak svijeta, čime je nadmašeno već legendarno treće mjesto sa SP-a u Francuskoj prije 20 godina.

Linker
19. travanj 2024 04:08