REUTERS/Darren Staples
ČOVJEK ODLUKE

HOĆE LI MANDŽUKIĆ BITI HRVATSKI 'X FAKTOR'? Ćiro je uoči SP-a briljantno prognozirao, evo zašto bi Mandžo mogao biti čovjek odluke

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 07. srpanj 2018. 10:02

Ćiro Blažević za sebe često kaže da nije dobar prognozer, ali na Mundijalu u Rusiji “trener svih trenera” briljira.

No, i prije prvenstva Ćiro je u svom stilu kazao:

- Mandžo će im j..... majke!

Ta rečenica, zapravo, danas dolazi do punog izražaja.

U velikoj i iscrpnoj, sjajnoj analizi koja se nalazi na ovim stranicama, saznali smo, naime, koje su ruske slabe točke. Ključnoj su ime - prekidi. I upravo stoga Mario Mandžukić u Sočiju postaje Dalićev “X faktor”.

Sve za Mandžu!

Mario Mandžukić možda nije odigrao najvažniju ulogu u dosadašnjim utakmica, ali vjerujemo u njegovu kvalitetu.

Mandžo bi mogao 'eksplodirati' baš večeras, a ako mislite da će on zabiti gol, a Hrvatska pobijediti Rusiju, Germania na tu okladu ima tečaj 6,00. Odigrajte ga OVDJE.

Utakmica karijere

U prvenstvu u kojem više nego ikad golovi padaju iz prekida, temeljem čega smo, uostalom, nakon detaljnog izvješća Ognjena Vukojevića svladali Nigerijce, ovo se nameće kao nova doza nogometa u kojem će odlučivati Mario Mandžukić.

Mandžo widget

Čovjek koji je, eto, čitajući veliku i uglednu La Gazzettu dello Sport, partijama na Mundijalu izborio ne samo ostanak u Juventusu, nego i mjesto u prvoj momčadi uz Cristiana Ronalda (!), gurajući pritom Higuaina izvan udarne postave “stare dame”, danas igra utakmicu karijere.

Dosad je već pokazao altruizam, njegova žrtva naušrtb momčadi je fanatična i nevjerojatna, a njegov učinak upravo u prekidima, kako obrambenim tako i ofenzivnima, koje Dalić posebno uvježbava, doslovce je vitalna za ambicije i rezultat ove momčadi.

Upravo stoga Mario Mandžukić danas igra utakmicu karijere. U samoj igri, doduše, trebat će nam njegov drugačiji “input”, razvlačenje suparnika prema krilima kako bi u aktivnoj igri, tako krucijalnoj, otvorio prostor za Rebića ili Perišića, ali i igranje tzv. mantinele za razigravanje momčadi, od čega je dosad uspješno bježao, a od čega bi profitirali i Luka Modrić i Ivan Rakitić. No, ključna se njegova uloga nameće u slobodnjacima i udarcima iz kuta.

Hrvatska widget

Nakon deset godina života unutar “vatrenih”, gdje se uvijek davao, premda je namćor koji ne podnosi klupu, Mandžukić sada prvi put preuzima ključnu ulogu “match-winnera”, baš kao i u uvodnom susretu s Nigerijom. U utakmici karijere - i njega, i Dalića, i Modrića, ali i svih drugih - on je čovjek koji bi trebao biti taj, da, faktor X.

Put ka besmrtnosti

- Da mi je, sine, tada bio Mandžo... - rekao je još uoči Mundijala Ćiro, evocirajući uspomene na ‘98., misleći na gard, stav i požrtvovnost za momčad, koja nam je trebala u borbi s onom Francuskom u Parizu.

Sada, pak, na putu prema besmrtnosti stoji Rusija. Utakmica u kojoj Mario Mandžukić igra ključnu ulogu. Za polufinale. Za slavu. Za konačnu nagradu tipa kojeg smo voljeli okarakterizirati netalentiranim, egotriperskim i prljavim. A sve je pobijedio...

Linker
21. travanj 2024 16:06