CROPIX
TKO JE TU LUD?

'HRVATSKA AROGANCIJA' ILI IZGUBLJENI U PRIJEVODU?! Vedran Ćorluka ih je baš nahvalio, a oni sve krivo shvatili...

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 29. lipanj 2018. 14:04

Malo je reći da Danci respektiraju Hrvatsku. Iako u tiskanim izdanjima zbog kasnijeg termina utakmice Vatreni nisu dobili previše prostora, internetska izdanja glavnih dnevnih listova puni su hvalospjeva na račun onoga što na ovom Svjetskom prvenstvu pokazuje momčad Zlatka Dalića.

Naravno, hvale i svoju momčad, s posebnim naglaskom na 0:0 protiv Francuske koje su ostvarili igrom na talijanski način.

- Vulkanski otoci ispali, Danska ide na Hrvatsku - piše online izdanje BT Sporta pa u nastavku navodi da bi bilo nezasluženo da Hrvatska nije osvojila prvo mjesto u skupini, a sve uz rečenicu Nicolaija Jorgensena, napadača Feyenoorda.

Tvrd suparnik

- Hrvatska je tvrd suparnik i do sada je najbolja momčad na Svjetskom prvenstvu. Slijedi nam velika bitka, ali to je bitka koju možemo pobijediti.

REUTERS/Max Rossi
REUTERS

“Hrvatska pobjeđuje i s B momčadi” - navodi se uz primjetnu kritiku izborniku Age Hareideu koji je, smatraju, trebao više riskirati kada je u završnici bilo jasno da Australija ne može ugroziti njihovo mjesto u drugom krugu i pobjedom pokušati izbjeći Modrića, Mandžukića, Rakitića i društvo u drugom krugu. Očito smatraju da bi protiv Argentine imali više izgleda što potvrđuju i riječi Mortena Wieghorsta, nekadašnjeg veznjaka reprezentacije i Celtica koji je za Jyllands Posten analizirao Hrvatsku. Wieghorst je kao tri razloga zbog kojih je trebalo izbjeći Vatrene naveo Luku Modrića, Ivana Rakitića i snagu kolektiva Hrvatske.

- Luka Modrić je najveća zvijezda momčadi, jedan je od ključnih igrača Reala i igra reprezentacije leži u njegovim nogama. Zbog toga je bolji igrač nego Christian Eriksen. Modrić je jednostavno igrač svjetske klase, nevjerojatno vješt kada ima loptu u nogama jer diktira ritam, ali i jer može igrati brzo, čuvati loptu, ulaziti u driblinge, zabijati golove... Reprezentacija Danske jednostavno nema igrača takve klase! - poentirao je nekadašnji reprezentativac, koji je Rakitića također opisao igračem svjetske klase koji sjajno igra obranu i napad, ali i koji je s Modrićem napokon “kliknuo” u reprezentativnom dresu.

Kada je riječ o kolektivu Wieghorst je istaknuo da je za razliku od ostalih momčadi s Balkana Hrvatska jako uravnotežena momčad. Protiv Argentine se vidjelo koliko su čvrsti, ali i da znaju igrati raznoliko, čuvati loptu i težiti igri, visoko napadati suparnika, ali i izdržati u obrani pa prijetiti iz kontranapada.

Ozbiljna prijetnja

- Protiv Hrvatske bismo trebali igrati slično kao i protiv Francuske. Ne možemo se samo braniti, Hrvatska je bolja od Francuske, igra brže i stvara više prilika protiv zatvorenijih momčadi i ako zadrži razinu igre iz skupine bit će prijetnja i najvećim suparnicima - poručio je Mortena Wieghorst.

Tiskano izdanje portala Ekstra Bladet izvještaj s utakmice protiv Francuske otvara znakovitim nastupom “U Italiji bi bili ponosni s ovakvih 0:0”, ali i poziva igrače Age Hareide na otpuštanje kočnica u nastavku turnira, očito smatrajući da Danska još nije pokazala pravo lice.

Je li doista tako i imaju li doista toliki respekt prema Hrvatskoj? Vidjet ćemo već u nedjelju.

Hrvatska arogancija ili izgubljeni u prijevodu?!

Portal Ekstra Bladet prenio je izjave Vedrana Ćorluke i Ivana Perišića pod egidom “hrvatska arogancija”. Tako prenose izjavu Vedrana Ćorluke koji je nakon utakmice protiv Islanda istaknuo da na Svjetskom prvenstvu nema laganih protivnika i da griješe oni koji misle da je Danska lakši suparnik nego Francuzi.

Ćorluka je dodao i da manje reprezentacije poput Maroka ili Irana igraju odličan nogomet, a danski portali odmah su se uhvatili te priče i očito izgubljeni u prijevodu njegove riječi umjesto pohvale doživjeli kao aroganciju. (msu)

Linker
20. travanj 2024 10:04