REUTERS/Kin Cheung
TEŠKE OPTUŽBE

HRVATSKA JE TEŠKO OŠTEĆENA! SVJETSKE LEGENDE UNIŠTILA FRANCUZE NAKON VELIKOG FINALA Hrvati su izgubili finale zbog slobodnog udarca koji to nije bio!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. srpanj 2018. 21:33

Francuska je postala prvak svijeta nakon što je u finalu svladala Hrvatsku rezultatom 4:2. Put prema velikom slavlju Francuza otvorio se u 38. minuti kada je Griezmann zabio iz jedanaesterca koji je dosuđen nakon pregledavanja snimke.

Proslavljeni engleski reprezentativac Alan Shearer oštro je osudio odluku suca smatrajući kako do jedanaesterca nije trebalo doći. Perišić je u šesnaestercu nehotice loptu dirao rukom, a argentinski sudac Nestor Pitana prvo je odmahnuo rukom jer je smatrao da nema govora o najstrožoj kazni. Nakon pregledavanja snimke, ipak je presudio u korist Francuzima. Shearer smatra tu odluku smiješnom.

"Nema smisla da takva smiješna odluka odredi svjetskog prvaka.", izjavio je Shearer.

"Hrvatska je igrala briljantno, nisu dali Francuzima prostora da igraju, a izgubili su finale zbog slobodnog udarca koji to nije bio i zbog penala koji to nije", zaključio je velikan engleskog nogometa.

I Rio Ferdinand je komentirao utakmicu, on je na društvenim mrežama izrazio svoje mišljenje: "Dvije loše odluke u potpunosti su preokrenule tijek utakmice", a odluku o jedanaestercu nazvao je “laughable” - smiješnom.

Jürgen Klinsmann složio se s njim oko te, kako ju je nazvao, "krive odluke". A njih dvojica nisu jedini koji dijele takvo mišljenje. Društvene su mreže preplavljene negativnim komentarima.

Čuveni Englez Gary Lineker svoje je mišljenje sažeo u jednom tweetu: 'Neeeeeeeee! To nije bio penal!'

Linker
18. travanj 2024 15:01