Soccer Football - World Cup - Group E - Serbia vs Switzerland - Kaliningrad Stadium, Kaliningrad, Russia - June 22, 2018 Serbia's Aleksandar Mitrovic looks dejected after Switzerland's Xherdan Shaqiri (not pictured) scored their second goal REUTERS/Ricardo Moraes
REUTERS/Ricardo Moraes

OPET ISTI RAZLOG

I DRUGI PUT ĆE MORATI PLATITI: SRBIJA KAŽNJENA I NAKON ISPADANJA SA SVJETSKOG PRVENSTVA Evo kome sve FIFA nije oprostila 'grijehe iz prvog kruga'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 30.06.2018. u 23:58

 • FIFA je kaznila domaćina Svjetskog prvenstva Rusiju sa 10.000 švicarskih franaka zbog natpisa s diskriminatornim sadržajem kojeg su njeni navijači izvjesili na utakmici protiv Urugvaja (poraz 0-3).

  Rusija u nedjelju u osmini finala, prvi put u povijesti od raspada Sovjetskog Saveza, igra protiv Španjolske.

  FIFA je također kaznila Srbiju sa 20.000 švicarskih franaka zbog natpisa s "političkim i uvredljivim sadržajem" u porazu od Brazila (0-2) na stadionu Spartak u Moskvi. Srbija, koja je eliminirana u grupnoj fazi natjecanja, već je jednom kažnjena zbog sličnog sadržaja ranije na turniru.

  Meksiko je kažnjen sa 15.000 švicarskih franaka zbog nemira koje su izazvali njihovi navijači bacanjem različitih predmeta u porazu od Švedske (0-3).

  Najveću kaznu dobio je Maroko i to u iznosu od 65.000 švicarskih franaka zbog serije incidenata tijekom utakmice protiv Španjolske (2-2), među kojima su neredi navijača kao i upad šest pripadnika stručnog stožera marokanske reprezentacije na teren nakon sučevog zvižduka za kraj utakmice.

  Iz drugih medija