Foto: Tom Dubravec/ CROPIX / Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
DAVORIN OLIVARI IZ RUSIJE

INSAJDERSKI IZVJEŠTAJ: AKO STE VI NERVOZNI, ŠTO MISLITE KAKO JE SADA NJIMA Mir vatrenih junaka remetio je uoči utakmice samo jedan 'problem'!

INSIDE HRVATSKA Samo su pozivi za ulaznicama poremetili posvećenost HR-reprezentativaca onome što ih čeka danas u Moskvi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. srpanj 2018. 18:31

Kako naši reprezentativci dočekuju najveću utakmicu koju će ikad igrati? Možda je najbolja ilustracija rečenica koju nam je jučer kazao naš sjajni napadač Ante Rebić, najveće igračko otkriće Svjetskog prvenstva u Rusiji. Eintrachtov napadač je inače reprezentativac koji se uvijek javi, nije od onih koji će novinara staviti na ‘ignore’. Javio se i jučer i onako, sasvim iskreno, kazao sljedeće...

- Molim vas, možemo li danas preskočiti razgovor? Skroz sam koncentriran na veliko finale, fokusiran sam na mir...

Već sad su heroji

Ma, nema problema, naravno da ćemo vas pustiti na miru da se pripremiš za najveću utakmicu svog života. Konačno, bit će vremena za priču nakon što završi današnja ‘utakmica svih utakmica’. Naši dečki već su sad heroji i to će ostati bez obzira kako završi finale.

No, rečenicom Ante Rebića smo zapravo opisali kako su Vatreni koncentrirani na ono što ih danas čeka. Makar, bilo je malo turbulencija u koncentraciji, naročito u petak.

Tada su se mnogo bavili ‘ticketingom’. Pozivi za osiguranjem finalnih ulaznica stizali su s svih strana, navala je bilo ogromna, mobiteli nisu prestajali zvoniti. To je sve pomalo dekoncentriralo naše dečke, ali i oni su shvatili da je to sve na neki način i razumljivo, jednom u životu se igra finale Svjetskog prvenstva.

Jučer je, hvala Bogu, sve bilo sređeno, ulaznice više nisu bile glavna priča. Dalićevi dečki i svi ostali su odahnuli, mogu se sad posve posvetiti onome što najbolje znaju - igranju nogometa.

Naravno, to je nemoguće izbjeći, prati se sve što se događa u Hrvatskoj. Interneta ima, tako da momci znaju što se o njima piše, znaju kako je cijeli svijet oduševljen, kakav im se doček sprema. Jasno, sva ta priča o nevjerojatnom dostignuću Vatrenih može biti stanoviti pritisak na dečke, ali već su oni dovoljno iskusni, znaju se nositi s velikim očekivanjima. Ne samo to, sva ova ludnica koja se stvorila oko njih im je dodatni motiv, dodatni poticaj. Svi se vesele što je domovinska i iseljena Hrvatska uz njih, a čini se, i veći dio kugle zemaljske.

Jeste li sanjali?

Kad se radi o ritmu pred finalnu utakmicu, on je isti kao i dosad. Ništa se nije promijenilo. Jučer su dečki išli spavati kao i svih ostalih dana, a danas su imali ‘slobodno’ buđenje. Prije ručka održan je posljednji sastanak pred utakmicu.

Gospodo, sve je spremno za veliki okršaj, Vatreni su spremni. Priznajte, jeste li se tome nadali, jeste li barem sanjali? Uživajte danas, kako god završilo, Vatreni ostaju junaci za sva vremena. Na ponos svima nama!

Linker
19. travanj 2024 18:43