REUTERS
BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK

JEDAN OD NAJVEĆIH SE POKLONIO HRVATSKOJ, DALIĆU I NAŠEM JUNAKU KOJI JE PREOKRENUO SVE 'Ja ga još nisam vidio ovakvog, a Hrvatska ima veliku momčad!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. srpanj 2018. 16:27

Hrvatski uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji oduševio je svijet. Priča o ulasku Vatrenih u finale Mundijala klasični je predložak filmskih scenarija o uspjehu favorita iz sjene u konkurenciji divova koje smo navikli gledati na tronu.

Divljenje i čuđenje prema Hrvatskoj, a posebno prema jednom našem igraču iskazao je sada i Fabio Capello, legendarni talijanski trener, jedan od mnogih koji shvaćaju veličinu hrvatskog nogometnog čuda u svijetu bogatih i moćnih.

"To je pravo čudo! Posebno fascinira da je tako nešto napravila zemlja sa samo četiri milijuna stanovnika. Otkuda svi ti talenti?", pita se 72-godišnji talijanski velikan i bivši izbornik Engleske pa dodaje:

Fabio Capello

"Ključ hrvatske pobjede nad engleskom bio je način na koji je izbornik Dalić uspio neutralizirati Harryja Kanea. Na kraju najbolji strijelac Svjetskog prvensta nije imao pravu priliku", smatra Capello i za kraj izdvaja igrača odluke u polufinalu.

"Vjerojatno ni navijači Intera nisu navikli na Perišića u ovakvom sjajnom izdanju. On je uvijek bio igrač koji je mogao napraviti razliku na travnjaku. Međutim, ja ga još nisam vidio ovakvog. On je u utakmici protiv Engleske bio igrač prevage u hrvatskoj momčadi, a Hrvatska ima veliku ekipu".

Linker
19. travanj 2024 17:42