REUTERS/Toru Hanai
BEZ DLAKE NA JEZIKU

KAO DA KATASTROFA NIJE BILA DOVOLJNA: NOGOMETNI VELIKAN DOTUKAO NEYMARA 'Upravo zbog tog njegovog poteza nisu dobili penal'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. srpanj 2018. 14:00

Sinoć se u Kazanju od Svjetskog prvenstva oprostio Brazil. Do velike pobjede (2:1) vrijedne ulaska u polufinale stigla je Belgija i tako potvrdila svoju ulogu pritajenog favorita ovogodišnjeg Mundijala.

Brazil na Svjetskom prvenstvu nije ušao među četiri najbolje reprezentacije, a glavnog krivca za takav rasplet legendarni Alan Shearer vidi u najvećoj zvijezdi južnoameričke ekipe - Neymaru.

GOLOVE S UTAKMICE BELGIJA - BRAZIL POGLEDAJTE OVDJE

Legendarni napadački velikan dežurni je kritičar Neymara na ovom Mundijalu, a bez poštede prema njemu bio je i nakon jučerašnjeg dvoboja. Štoviše, Shearer je otišao toliko daleko da je ovaj put Neymara istaknuo kao glavnog krivca za brazilsko ispadanje.

Prema umirovljenom engleskom napadaču, upravo su dva Neymarova prelagana pada utjecala na to što onaj dvojbeni Gabriela Jesusa, nakon starta Vincenta Kompanyja, nije dosuđen kao jedanaesterac, unatoč tome što je pregledavan VAR-om.

"Upravo zbog one glume mislim da nisu dobili penal nakon pregledavanja VAR-a nekih pet ili deset minuta kasnije. Svaka dvojbena odluka će nakon toga ići na štetu Brazila. On takvim stvarima ne pomaže svom timu, tom glumom i pokušajem varanja", izjavio je Shearer u studiju BBC-a.

Iako nitko ne brani brazilsku zvijezdu, brojni su fanovi smatrali da je legenda ipak pretjerala ovakvim kritikama i zaključcima.

Linker
19. travanj 2024 12:08