REUTERS/Henry Romero
ALARM ZA UZBUNU

LAŽNA UZBUNA UOČI PRESICE ZLATKA DALIĆA ZA ENGLESKU Organizatori ispraznili prostorije, zabranili upotrebu lifta, nastala je opća gužva!

Mali šok doživjeli su novinari u iščekivanju početka presice Zlatka Dalića, posljednje uoči okršaja Hrvatske i Engleske u polufinalu Svjetskog prvenstva u srijedu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. srpanj 2018. 20:02

Petnaesetak minuta prije predviđenog početka, oko 17.45, organizatori su s razglasa pustili alarmantnu obavijest da zbog sigurnosnih razloga svi prisutni moraju napustiti dvoranu u kojoj je trebala biti održana presica, uz dodatak da svi pohitaju van kroz najbliži izlaz i da nikako ne koriste lift.

Zavladala je zbunjenost, svi su nahrupili prema izlazu i kada je većina prisutnih napustila prostoriju, odjednom je stigla nova obavijest - problem je riješen, opasnosti više nema i uz dodatak da će presica bito održana prema rasporedu, s početkom u 18.00. Sve je trajalo otprilike desetak minuta.

Na presici su se na kraju prema najavama pojavili izbornik Zlatko Dalić i branič Vatrenih Dejan Lovren, koji je inače iz predostrožnosti preskočio jučerašnji trening u Moskvi.

"Pa iskreno ne čitam niti pratim što se događa u Engleskoj. Više pratim što se radi u mojoj zemlji. Ali vjerujem da se događa više-manje isto. Da vlada dobra atmosfera, da se očekuje pobjeda. Bit će teško, bit će zanimljivo", prokomentirao je u uvodu Dejan Lovren atmosferu uoči velikog dvoboja.

Hoće li mu biti lakše jer poznaje protivničke igrače zbog igranja u Premiershipu?

"Naravno, igram s Hendersonom i poznajem dosta engleskih igrača. Mislim da naši igrači znaju njihove kvalitete. Ne treba tu previše trošiti riječi. To su sve igrači iz velikih kubova. Imam samo riječi hvale za njih i nema prevelike potrebe previše pričati o njima", odgovorio je branič Vatrenih.

Izbornik o uspjehu Hrvatske

"Hrvatska ima sjajne igrače i oni igraju u najvećim europskim klubovima. Točno je da nismo dugo napravili velik rezultat i ja sam rekao da to nije adekvatno našoj kvaliteti. Mislim da ne treba biti iznenađenje što je Hrvatska u top četiri. Zbog kvalitete. Naša je reprezentacija bila dosta osporavana i pokazala je dosta kvalitete na Svjetskom prvenstvu. Ne treba tu biti čuđenja", poručio je Dalić.

"Mala smo zemlja s toliko uspješnih sportaša. To su ljudi zadnjih dana prepoznali. Što se tiče ovo uspjeha. On je velik, ali mi težimo uvijek prema boljem. Zlatko nam je od početka dao to povjerenje. Kad drugi nisu, on je vjerovao", nadodao je Lovren.

Dalić o Modriću

"To je njegova kvaliteta koju pokazuje godinama, on u 115. minuti sprinta na sve strane što pokazuje njegov karakter i želju. Osvojio je sve što je mogao s klubom, a s reprezentacijom još nije i zato ima veliki motiv na ovome svjetskom prvenstvu. Ovo je vjerojatno zadnje njegovo prvenstvo, već su i njegove godine u pitanju, sada se spominje čak i kandidatura za Zlatnu loptu, dakle njegova želja je neupitna. Luka trenutno igra jedan od najboljih nogometa u karijeri, a pogotovo u reprezentaciji. Mi smo i kao momčad napravili puno, a ne samo Luka, i zato smo tu gdje jesmo."

Moskva, Rusija, 090718.
Stadion Luznjiki
FIFA World cup Russia 2018.
Izbornik Zlatko Dalic i Dejan Lovren razgovarali su s novinarima na sluzbenoj press konferenciji na stadionu Luznjiki dan prije polufinalne utakmice s Engleskom.
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Tom Dubravec/ CROPIX

Engleska?

"Mi smo napravili analizu engleske reprezentacije, napravili smo ono što smo mogli napraviti u ovo kratko vrijeme. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, znamo da nas čeka jedna sasvim drugačija utakmica od onih s Islandom i Danskom. To nam možda i više odgovara, ali moramo paziti na prekide u kojima su jako opasni, dali su sedam golova. Međutim, nemamo razloga biti pod pritiskom, došli smo uživati u polufinalu, došli smo veseliti se, igrati i napraviti rezultat. Dat ćemo sve od sebe, pokušati napraviti što bolji rezultat pa što bude", poručio je izbornik.

Lovren o atmosferi u Hrvatskoj

"Uživamo u svakom trenutku i pratimo što se događa u Hrvatskoj. Ovo će nam zauvijek ostati u sjećanju, pružamo ovo narodu i mislim da smo to svi zaslužili. Mislim da vrijedimo, da možemo i bolje i vidjet ćemo što će biti."

Iscrpljenost?

"Naravno da nije isto kad igraš dvaput po 90 i dvaput po 120 minuta, ali imali smo dovoljno vremena za oporavak, svi smo profesionalci i znamo što nam treba. Ja sam perfektno spreman, a mogu reći da su i ostali suigrači. U ovakvim trenucima svatko zaboravlja na umor. Ovo će se možda jedanput ponoviti, a možda i nikad više", objasnio je Lovren.

Soccer Football - World Cup - Quarter Final - Russia vs Croatia - Fisht Stadium, Sochi, Russia - July 7, 2018  Croatia's Sime Vrsaljko reacts during the match                     REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Kakva je situacija s Vrsaljkom i Subašićem?

"Danas ćemo vidjeti situaciju s Vrsaljkom on ima taj jedan mali problem, a mi želimo igrače 100 posto spremne za igru. Vidjet ćemo. Imali smo mi dosta teških utakmica. Treba nam svaki igrač, ali igrat će samo oni koji su spremni. Potrošili smo se, ali nema alibija i nema opravdanja. Ušli smo u polufinale sad smo tu da uživamo i damo sve od sebe. No, nema zapravo potrebe govoriti da smo se potrošili, mi se nismo potrošili - mi ćemo se tek potrošiti", prokomentirao je Dalić vruću temu.

Očekujete li potporu ruskih navijača? Hoće li to poremetiti situacija s Ognjenom Vukojevićem i Domagoje Vidom?

"Jako smo zahvalni za sve što smo doživjeli u mjeseci dana u Rusiji, toliko pažnje. Očekujemo podršku, puno će nam značiti, to nam je motiv više. To je nogomet, on čini puno u svijetu i ljude zbližava. Kako god završilo, Rusija će nam ostati u lijepom sjećanju".

Linker
23. travanj 2024 08:13