REUTERS
'POSLALI SU IH KUĆI, MEIN GOTT!'

NOGOMET KAKAV SMO POZNAVALI VIŠE NE POSTOJI Čak je i slavni Gary Lineker promijenio antologijsku izjavu o Nijemcima, evo kako glasi od danas!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. lipanj 2018. 10:34

Nogomet kakav smo poznavali od jučer i 'službeno' više ne postoji. Njemačka je prvi put u povijesti ispala sa Svjetskog prvenstva u prvom krugu, zahvajujući svojoj slaboj igri i fanatizmu Južnih Korejaca koji su slavili s 2:0 i kreirali senzaciju sjajnog natjecanja u Rusiji.

Simbolično, kraj njemačke nogometne ere obilježio je i Gary Lineker, koji je svojedobno izrekao vjerojatno najpoznatiju nogometnu maksimu.

"Nogomet je jednostavna igra. 22 igrača trči za loptom 90 minuta, i na kraju uvijek pobijedi Njemačka", rekao je najbolji engleski strijelac na svjetskim prvenstivma (10), razočaran nakon nakon bolnog poraza Engleske od Njemačke na SP-u u Italiji 1990. godine (Englezi ispali na penale u polufinalu).

No sinoć, nakon povijesnog debakla Njemačke, Lineker je na Twitteru objavio novu verziju svoje antologijske izjave.

"Nogomet je jednostavna igra. 22 igrača trči za loptom 90 minuta, i na kraju Njemačka više ne pobjeđuje uvijek. Prijašnja verzija odlazi u povijest", napisao je Lineker uz dodatak: "VAR je poslao Njemačku kući, Mein Gott!'.

Linker
20. travanj 2024 06:07