REUTERS
OVO SE NE DOGAĐA ČESTO

OVO SE U NOGOMETU NIJE DOGODILO DUGIH 36 GODINA Čovjek nikada nije upisao nastup za svoju zemlju, a iz Rusije se vratio sa zlatnom medaljom oko vrata

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 19. srpanj 2018. 11:31

Francuska nogometna reprezentacija u Rusiji je po drugi puta u povijesti stigla do naslova prvaka svijeta. Naravno, zlatne medalja oko vrata stavljene su i nekim nogometašima koji jedva da su upisli koju minutu na ovom prvenstvu, ali istu je dobio i jedan koji još nikada nije zaigrao za Tricolore.

Naime, riječ je o vrataru PSG-a Alphonseu Areoli koji je inače bio treća opcija Didier Deschampsa. Spomenuti je euforično slavio sa svojim suigračima nakon pobjede u finalu i na Champs Élyséesu, ali Areola tek treba upisati svoje prve minute u dresu Tricolora. Nije neobično da do medalje stignu igrači koji nisu nastupili na završnom turniru SP-a, ali osvajača zlatne medalje koji još nema niti jedan nastup za svoju zemlju teško je pronaći.

MOSCOW, RUSSIA - JULY 15:  Presnel Kimpembe and Alphonse Areola of France celebrate with the World Cup trophy following the 2018 FIFA World Cup Final between France and Croatia at Luzhniki Stadium on July 15, 2018 in Moscow, Russia.  (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Matthias Hangst/Getty Images / Getty Images
Alphonse Areola

Posljednji takav slučaj dogodio se 1982. godine kada su čak dvojica igrača dobila zlatnu medalju, a da još nisu upisali nijedan nastup za reprezentaciju. Riječ je o Francu Baresiju, pravoj legendi Milana. Naravno do kraja karijere postao je jedan od najvećih igrača i sakupio ukupno 81 nastup za Italiju.

Drugi je bio njegov suigrač Giovanni Galli, koji je baš poput Areole bio treći vratar i prije SP 1982., a niti za vrijeme istog nije upisao nastup za Azzurre.

Linker
16. travanj 2024 20:38