Lovren
 Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
SPEKTAKL POČINJE!

OVO SU DVA (NE)MOGUĆA RASPLETA ZA HRVATSKU NA SVJETSKOM PRVENSTVU, ALI VIDJELI SMO I VEĆA ČUDA! Evo kako Vatreni mogu izbjeći i Dansku i Francusku

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 26. lipanj 2018. 14:01

Hrvatska će u nedjelju, 1. srpnja, s početkom u 20 sati, na stadionu u Nižnom Novgorodu drugi put u povijesti odigrati utakmicu osmine finala na svjetskim prvenstvima.

Suparnik će Vatrenima biti drugoplasirana momčad skupine C, vjerojatno Danska, možda i Francuska, a postoji i šansa da će s druge strane terena biti Australija, ako pobijedi Peru, a Francuska svlada Dansku. Postoji, doduše, i minimalna šansa da Hrvatska pod vodstvom Zlatka Dalića utakmicu osmine finala igra dan ranije u Kazanju.

Za takav rasplet Hrvatska bi večeras trebala izgubiti od Islanda, a Nigerija dobiti Argentinu, s time da razlika pogodaka u tim dvobojima mora biti barem pet golova u korist Super orlova.

No kad bi Nigerija dobila 2:0, a Hrvatska izgubila 0:3, prvi bi i dalje bili Vatreni jer su zabili više golova od Afrikanaca, kod 3:0 pobjede Nigerijaca i 2:0 Islanđana, gol-razlika bi kod Hrvatske i Nigerije iznosila 5:2 i odlučivala bi tablica fair playa na kojoj su Super orlovi trenutačno u prednosti za četiri žuta kartona.

Uglavnom, ove kalkulacije i nisu toliko bitne, jer se takav rasplet čini nemogućim. Naravno, pričamo o nogometu, tako da mali prostor za senzaciju ipak treba ostaviti.

Rezultati by SofaScore

Možda na Australce

Tko će s Hrvatskom među 16? Nigerija je najbliže, ako pobijedi, sigurno je u osmini finala, a i ako remizira bit će blizu tom uspjehu. Argentina i Island su na jedan bod, Gauči imaju za jedan gol lošiju razliku pogodaka, no i kod Južnoamerikanaca i kod Europljana nada za preskakanje Nigerije još živi. Samo trebaju uvjerljivo slaviti u posljednjem kolu i sve će biti lakše. Samo to...

Hrvatska takve brige nema, ona već može misliti o osmini finala gdje je čekaju Danska ili Francuska, možda čak i Australija.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 02:47