CROPIX
DOSTOJANSTVENI U PORAZU

POTPUNO MOKRI ZLATKO DALIĆ POKAZAO LJUDSKU VELIČINU, I PORUČIO CIJELOJ HRVATSKOJ! 'Mi smo tužni i ponosni! Dobili smo dva slučajna gola...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. srpanj 2018. 21:46

Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila srebro i ispisala najveću stranicu u povijesti našeg nogometa, ali teško se nakon finala oteti dojmu je Modrićeva generacija protiv Francuske nesretno izgubila zlato.

Francuska je na moskovskom Lužnjikiju u ludoj utakmici slavila sa 4:2, uz autogol Mandžukića, jedanaesterac za Francusze nakon VAR-a, a potom i nevjerojatan gol nakon serije odbijanaca za 3:1. Šteta, jer Vatreni su odigrali veličanstveno prvo poluvrijeme, u potpunosti nadigrali Francuze, dominirali terenom, igrali nogomet koji je oduševio svijet.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić je gotovo cijelu utakmicu prostajao na nogama, tu i tamo davao je savjete svojim igračima, djelovao je dosta mirno, tu i tamo je sjeo na klupu, pa se opet vratio uz aut liniju. Nije bilo nikakvih emocionalnih pokreta, Dalić je zapravo vodio utakmicu kao i sve dosadašnje, posve mirno i racionalno.

"Prvo čestitke Francuzima na osvojenom naslovu prvaka svijeta. Mi smo tužni, ali smo i ponosni! Odigrali smo dobru utakmicu, ali presjekao nas je taj penal i poslije je bilo dosta teže, ali moram biti zadovoljan".

Ostaje dojam da je Hrvatska mogla do zlata.

"Ostaje žal za titulom, ali to je nogomet. Francuzi nas nisu ničim iznenadili. Branili su se i igrali na kontre. Dobili smo dva slučajna gola, autogol i penal to je u nogometu tako".

"Mi jesmo tužni, ali moramo biti ponosni kad pogledamo cijelo Svjetsko prvenstvo. Kad vidimo što smo sve napravili... To je nogomet, to je sport, to je život. Idemo dalje... Dogode se taj prekid i penal, onda primiš i još jedan gol... Dogodi se i ta polukontra i kontra", naknadno je prokomentirao izbornik, a onda se osvrnuo i na Zlatnu loptu koja je pripala Luki Modriću.

"Luka je to zaslužio, bar kad nismo svjetski prvaci, onda imamo najboljeg igrača. Možemo biti sretni zbog toga. Velik je ovo rezultat. Sve u svemu, kada sve prođe shvatit ćemo što smo napravili. I ljudi u Hrvatskoj će ovu tugu sad, kad sve prođe, zamijeniti ponosom. Ja želim zahvaliti igračima, njima idu sve zasluge. Ovo što sam ja napravio s njima je fantazija. Ako mi je nekog žao, žao mi je njih, što nisu svjetski prvaci. Da nam je netko uoči prvenstva ponudio srebro mi bi ga i prihvatili. Uzeli smo tri trofeja - srebro, Luka i za kraj podrška naših navijača u Hrvatskoj, BiH i svugdje u svijetu."

Linker
20. travanj 2024 00:39