screenshot HRT
VELIKA NEPRAVDA

RIJETKO VIĐENE SCENE U STUDIJU HTV-A: JOŠKO JELIČIĆ ZAPLAKAO I ODRŽAO POTRESAN GOVOR Uh, sad kad sam vidio kako plaču, kako su oni ujedinili Hrvatsku'

Rijetko viđene, emotivne scene vidjeli smo u studiju HTV-a nakon završetka velikog finala u kojem je Francuska pobijedila Hrvatsku sa 4:2 i osvojila svjetsko zlato. Joško Jeličić je i zaplakao, održao emotivni govor, a sve je počelo već na poluvremenu, nakon kojeg je bolja Hrvatska nepravedno imala negativan rezultat.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. srpanj 2018. 20:00

Nogometna nepravda! Francusko na poluvremenu velikog finala Svjetskog prvenstva ima prednost 2:1, ali Hrvatska je u prvo dijelu bila daleko bolja momčad. Unatoč velikoj inicijativi i sjajnoj igri Hrvatske poveli su Francuzi, i to nakon slobodnog udarca, autogolom Mandžukića. Izjednačio je ekspresno Ivan Perišić, ali onda opet neviđeni peh - Perišić je igrao rukom u kaznenom prostoru, i nakon intervencije VAR-a, Francuzi su opet poveli, ovoga puta s bijele točke.

Rijetko viđena nesreća, i sportska nepravda uzrujala je i komentatore u HTV-ovom studiju, pogotovo Joška Jeličića.

"Pa ljudi, ovo je nazrelijih 45 minuta koje je jedna momčad odigrala na Svjetskom prvenstvu. Ovo se može predavati na katedri. Hrvatska igra fantastično, a Francuzi, pa to je dekadencija nogometa. Igraju isključivo na duge lopte, dva puta su zapucali i zabili dva gola", rekao Je u jednom dahu Jeličić pa prokomentirao prekršaj Brozovića na Griezmannu kod slobodnog udarca za prvi pogodak.

"Kontakt postoji, ali mislim da je sudac Pitana ovdje nasjeo na pad Griezmanna. I naša obrana je malo pogriješila kod izvođenja slobonog udarca. Previše smo se uvukli u krilo Subašiću, i onda neserća, Mandžo zabija autogol. Ma zabili smo dva gola sami sebi. Ali igramo sjajno, na obje strane, Strina i Rebić, Vrsaljko i Perišić, apsolutno smo se nametnuli igrom. Pa Francuzi vrijede milijardu i pol eura, a nema ih nigdje", rekao je Jeličić i zaključio:

"Imamo mi tu mentalnu snagu da se vratimo, apsolutno vladamo ovom utakmicom, nažalost, ne i rezultatom, ali svi naši gledatelji moraju znati da smo bolji i da ovo nije gotovo", rekao ej Jeličić, da bi na kraju utamice održao emotivan govor i pustio suzu.

"Miješaju mi se tuga i ponos", počeo je Jeličić i zaplakao, zagrcnuo se, jedva dalje progovorio...

"Još kad sam vidio sad kako plaču, uh. Osjećam ponos jer to kako su oni ujedinili Hrvatsku, to nitko nije napravio. Ovo je zato posebno teško gledati, njih kako plaču, i trebat će vremena da se oporavimo. To što su oni napravili, poginuli su na terenu, dali su sve od sebe, ujedinili su nas, i ne samo da su nas ujedinili, nego smo i postali bolji ljudi zbog njih. A to su napravili svojom žrtvom, patnjom i svime što su zadnmjih mjesec dana radili za sve nas", poručio je potreseni Jela.

Linker
24. travanj 2024 12:16