Danijel Subašić i Luka Modrić kao djeca u klubu s trenerom; Subašić s dugogodišnjom djevojkom Antonijom Bozzom
 Luka Gerlanc/Cropix / Screenshot/Instagram
HRVATSKI HEROJ BROJ JEDAN

ROĐENI POBJEDNIK Danijel Subašić do vrha je stigao najtežim putem: razmišljao je da se ostavi nogometa, nije ga slomila ni smrt najboljeg prijatelja..

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 02. srpanj 2018. 17:29

Vratar hrvatske nogometne reprezentacije, Danijel Subašić, nakon tri obranjena jedanaesterca postao je hrvatski heroj nakon trijumfa nad nad Danskom. I ne samo to, s tim je obranama ušao u povijest Svjetskih prvenstava. Prije njega, samo je Portugalac Ricardo 2006. uspio obraniti tri jedanaesterca u raspucavanju: 'Prošli smo, sve je super, penali su lutrija, a večeras je sreća bila na našoj strani. Drago mi je što sam pridonio uspjehu svoje reprezentacije i donio svojem narodu veselje', rekao je 33-godišnjak nakon prolaska u četvrtfinale.

Subašić je rođen i odrastao je u Zadru, gdje se i afirmirao kao vratar (već tada je postao prvi golman mlade reprezentacije), pa je onda preko Hajduka izrastao u vratara svjetske klase. Posljednjih šest godina brani u Monacu, s kojim je imao velikih uspjeha u francuskom prvenstvu i Ligi prvaka, a proglašavan je i najboljim golmanom u Francuskoj.

Pogledajte galeriju Danijela Subašića na terenu i izvan njega:

Hrvatski 'broj 1' poznat je i kao čovjek velikog srca. S njim svaku utakmicu igra i njegov veliki prijatelj, prerano preminuli igrač Zadra Hrvoje Ćustić. Naime, prije deset godina na utakmici između Zadra i Cibalije, Ćustić je udario glavom u betonski zid uz aut liniju te preminuo od posljedica udarca. Subašić je više puta naglasio da će majicu s Čustićevim likom nositi ispod dresa do kraja karijere: 'Moj će Hrvoje zauvijek biti uz mene, i to ne samo na majici, nego i u srcu', rekao je nedavno.

Uspjeh je zasigurno podijelio i proslavio sa svojom dugogodišnjom djevojkom Antonijom Bozzom, pedagoginjom s diplomom Filozofskog fakulteta u Zadru, s kojom je u vezi već 16 godina. Iako se njezina obitelj u početku protivila njihovoj vezi, Antonia je ostala uz Danijela i s njim danas živi u luksuznom dijelu Monte Carla. Zasad nemaju djece, no imaju dvije mačke, od kojih se jedna zove Bili, čime Subašić i dalje ističe svoju ljubav prema Hajduku. Antonia ne voli medijsku pozornost i rijetko se pojavljuje u javnosti.

Split, 021210. 
Stadion HNK Hajduka u Poljudu.    
Nakon uspjesno obavljene operacije koljena u Mostaru vratar HNK Hajduka Danijel Subasic prvi puta se pojavio na Poljudu u drustvu dugogodisnje djevojke Antonie Bozze 
Na fotografiji: Danijel Subasic i Antonia Bozza.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandžić / CROPIX
Danijel Subašić i Antonia Bozza

Screenshot / Instagram
Danijel Subašić i Antonia Bozza

Tigar spava

A post shared by Danijel Subasic (@danijel.subasic) on

U Monacu je Subašić upoznao i princa Alberta koji nerijetko posjećuje klub. ‘Dođe on u svlačionicu, razgovaramo, pozdravi sve. Zafrkava me s 'kako si', 'doviđenja'… Pravi se da zna govoriti hrvatski', rekao je prošle godine u razgovoru za Novu TV.

Joyeux anniversaire à S.A.S le Prince Albert II de Monaco

A post shared by Danijel Subasic (@danijel.subasic) on

Nekoliko je puta htio i odustati od nogometa. Još kao tinejdžer zabrinuo se za obrazovanje pa je pomislio napustiti profesionalni sport radi školovanja, no od toga je ipak odustao. O Subašiću prijatelji i poznanici uglavnom govore kao o skromnom dečku, dobrom prijatelju i ponosnom Zadraninu...

Linker
25. travanj 2024 17:23