REUTERS/Fabrizio Bensch
PONUDA MU NEĆE NEDOSTAJATI

RUSKI ČOVJEK ZA ODLUKU SAVRŠENOG UČINKA Na Mundijalu dokazuje da mu je Real Madrid možda trebao dati priliku

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 20. lipanj 2018. 00:26

Dvije utakmice i tri pogotka. Savršen učinak Denisa Čeriševa (27), krilnog ofenzivca reprezentacije Rusije i jednog od najzaslužnijih igrača što domaćin Mundijala ima šest bodova, osiguranu osminu-finala i nevjerojatnu 8:1 gol-razliku.

Čerišev je inače nogomet počeo igrati u Španjolskoj u kojoj je odrastao kao sin bivšeg ruskog igrača Dmitra Čeriševa. Prošlu je sezonu solidno igrao za Villarreal, ali daleko od toga da su te izvedbe bile spektakularne. U 32 nastupa ubilježio je samo četiri pogotka i tri asistencije što je ipak premalo za krilnog igrača.

GOL DENISA ČERIŠEVA EGIPTU POGLEDAJTE OVDJE

Inače, Čerišev je dugo godina bio igrač Real Madrida, ali nije dočekao pravu šansu. Dakle, u Madrid je Čerišev stigao kao dijete davne 2002. godine, kada mu je bilo tek 12 godina. Deset godina kasnije dočekao je debi za Real te je tako ušao u povijest kao prvi ruski igrač koji je nastupio za Kraljevski klub.

Na njegovu žalost, za Real je u karijeri odigrao tek sedam utakmica, a uspio je zabiti i jedan gol. Najveći dio karijere proveo je na posudbama, a Real ga je definitivno prekrižio nakon nesretne afere u Kupu kralja. Real je naime u prosincu 2015. godine igrao protiv Cadiza, slavio je 3:1 na gostovanju u prvoj utakmici šesnaestine finala i baš je Čerišev bio strijelac prvog pogotka. Međutim, kasnije je ustanovljeno da nije smio igrati tu utakmicu jer je kao posuđeni igrač u dresu Villarreala dobio žute kartonu u kupu te je morao odraditi jednu utakmicu suspenzije.

SVE GOLOVE S UTAKMICE RUSIJA - EGIPAT POGLEDAJTE OVDJE

Real ga je na ljeto sljedeće godine za sedam milijuna eura prodao Villarrealu čiji je i danas igrač. Zanimljivo, u ovom mu je trenutku vrijednost na Transfermarktu tek 3 milijuna eura, iako je prije tri godine vrijedio respektabilnih deset. Nakon ovih golova na Mundijalu mogao bi dočekati dosta ponuda, jer sa 27 godina realno bi tek trebao odigrati svoje najbolje utakmice.

Linker
20. travanj 2024 03:41