REUTERS/Darren Staples
HOĆE LI SVI BITI SPREMNI ZA FINALE?

RUSI DIGLI PANIKU 'Junak hrvatske pobjede na Englezima teško je ozlijeđen; BRZA REAKCIJA IZ HRVATSKE BAZE 'Ovo je prava istina o stanju naših igrača'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. srpanj 2018. 13:25

Dio stranih medija, pozivajući se ponajprije na izvješća ruske televizije, objavio je u petak zabrinjavajuću 'vijest' iz tabora hrvatske reprezentacije koja se sprema za veliko nedjeljno finale Svjetskog prvenstva u Moskvi. Po navodima tih medija, Ivan Perišić je u utakmici s Engleskom zaradio ozbiljnu ozljedu i neće moći nastupiti u finalu protiv Francuza.

Priča je otišla toliko daleko da je nagađanja za portal sport-express.ru. prokomentirao i bivši liječnik ruske reprezentacije i moskovskog Spartaka Jurij Vasilkov, koji smatra da Perišić neće biti spreman za finalnu utakmicu. Po ovoj verziji, radi se o ozljedi bedrenog mišića, zbog čega je igraču preokreta i strijelcu prvog pogotka Hrvatske u polufinalu (2:1) dan nakon utakmice ukazana medicinska pomoć u moskovskoj bolnici.

''Radi se o najduljem mišiću u tijelu koji ima ključnu ulogu u motorici kuka i mislim da se takva ozljeda ne može sanirati u samo tri dana. Čak i ako hrvatski liječnici budu koristili blokade, mislim da Perišić ne može zaigrati u finalu. Međutim, to je ipak finale i sve je moguće", izjavio je Vasilkov za ruski portal.

Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images
Getty Images

Iako izbornik Zlatko Dalić na posljednjoj presici nije želio detaljnije komentirati zdravstveno stanje pojedinih igrača, iz izvora bliskih našoj reprezentaciji doznajemo kako je Ivan Perišić danas odradio normalni trening u fitnessu i kako će biti potpuno spreman za veliki finale! Osim toga, strijelac i asistent protiv Engleza u četvrtak je u bolnici obavio pregled magnetskom reznonancom, koja je pokazala da nema ozbiljnijih oštećenja na njegovom bedrenom mišiću.

Isto tako, iz istih izvora saznajemo da će izbornik za okršaj protiv Francuza na raspolaganju imati sve igrače, unatoč tome što nekolicina osjeća manje tegobe koje su posljedica ubitačnog ritma koji Hrvatska ima na ovom SP-u.

Linker
20. travanj 2024 00:30