REUTERS/Fabrizio Bensch
AFERA U JEKU VELIKOG SLAVLJA

SKANDAL POTRESAO RUSIJU UOČI NAJVAŽNIJEG OKRŠAJA S HRVATSKOM Najbolji strijelac i miljenik nacije u velikim problemima! 'Otkucao' ga vlastiti otac!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. srpanj 2018. 16:51

Četiri dana uoči velikog četvrtfinalnog okršaja s Hrvatskom rusku reprezentaciju potresa neočekivan skandal.

Ruski heroj Denis Čerišev, koji je uz Artema Džjubu s tri pogotka najbolji strijelac domaćina na ovom Mundijalu, našao se usred doping skandala i to onog u koji ga je svojim izjavama za Sport Weekend gurnuo njegov otac Dimitri. Dimitri je, naime, u tom razgovoru otkrio kako je njegov sin jednu ozljedu iz prošle godine liječio injekcijama koje su sadržavale hormon rasta.

Ruskoj antidopinškoj agenciji (RUSADA) je to bilo zeleno svjetlo za pokretanje postupka kojim će se istražiti priča oko tretmana njegove ozljede mišića zbog koje je prisilno van terena proveo čak šest mjeseci.

Korištenje hormona rasta bez prethodnog odobrenja i propisane procedure smatra se ilegalnim te se može kazniti suspenzijom u trajanju do četiri godine.

Iz ruskog su pak Saveza odmah demantirali takve natpise tvrdeći kako je pri liječenju njihovog igrača sve odrađeno prema propisima. Usput su i optužili novinara koji je intervjuirao Čeriševa starijeg za krivu interpretaciju riječi, dodajući kako postoji snimka intervjua koja to i potvrđuje. Uzimanje nedopuštenih sredstava nešto kasnije je demantirao i sam igrač.

Iz Sport Weekenda ostaju pri citatu s 'hormonom rasta', ali poručuju kako im u niti jednom trenutku nije bila namjera tvrditi da se to jedino i isključivo zaista odnosi na hormon rasta, dodajući kako je Dimitri pritom spominjao i faktor rasta što je još jedan termin za terapiju plazmom obogaćenom trombocitima.

Linker
21. travanj 2024 15:40