MORH

VATRENI SU DOŠLI DOMA

SPEKTAKULARNI PRIZORI IZ DALMACIJE Ministarstvo obrane objavilo snimke nezaboravnih dočeka u kojima su sudjelovali helikopteri, brodovi i Krila Oluje

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 18.07.2018. u 17:59

 • U Splitu je nogometaše prevezao brod Hrvatske ratne mornarice, a u Zadru su u programu sudjelovali helikopteri Kiowa Warrior i "Krila Oluje".

  Brodom Hrvatske ratne mornarice viceprvaci svijeta nogometaši Ivan Perišić, Ivan Strinić, Ante Rebić, Lovre Kalinić i Filip Bradarić došli su u utorak na Zapadnu rivu u Split gdje ih je dočekalo više od 50 tisuća oduševljenih građana.

  Na brodu Hrvatske ratne mornarice Vatrene je dočekao zapovjednik HRM-a komodor Ivo Raffanelli s posadom broda.

   

  Posada mornara priznala je kako im je bila iznimna čast i zadovoljstvo Vatrene prevesti na spektakl na rivi te kako će ovaj dan svi još jako dugo pamtiti i prepričavati.

  Pred desetke tisuća okupljenih građana Vatreni su izašli i u Zadru gdje su im priznanje odala četiri letačka helikoptera OH-58D Kiowa Warrior.

  Helikopteri Kiowa Warrior pratila su jedrenjak na kojem su se nalazili reprezentativci, a izveli su i atraktivan program na Forumu gdje za Vatrene, kao i za sve posjetitelje dočeka zadarskih osvajača zlata i srebra.

   

  Piloti koji su u Kiowama pozdravili hrvatske nogometne reprezentativce također nisu skrivali oduševljenje zbog časti koja im je pripala i kako kažu, sudjelovanje u ovom dočeku iznad Zadra posebno će im ostati u sjećanju jer su grad preletjeli u noćnim uvjetima te tako pozdravili Vatrene i tisuće oduševljenih građana.

  U Zadru je Vatrene pozdravila i akrobatska skupina "Krila Oluje" koja je izvela pozdravni prelet iznad zadarskog mosta, priopćili su iz MORH-a.

  U galeriji pogledajte fotografije Hrvatske vojske sa spektakularnog dočeka Vatrenih!

   

  Iz drugih medija