Zagreb, 160718.
Na Trgu bana Jelacica organiziran je svecani doceka srebrnih nogometasa sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
CROPIX

BILA JE TO PRAVA LUDNICA

SPEKTAKULARNI VIŠESATNI DOLAZAK VICEPRAVAKA SVIJETA PRAĆEN KAO I UTAKMICA Neviđenu ludnicu u metropoli sinoć je pratilo 1.807.162 gledatelja!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 17.07.2018. u 17:44

 • Spektakularan višesatni povratak hrvatske nogometne reprezentacije u Zagreb jučer je putem Prvog programa Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV1) pratilo čak 1.807.162 gledatelja (RCH),objavila je Hrvatska radiotelevizija.

  Ovaj zahtjevni prijenos HRT je radio u vlastitoj produkciji, te je signal besplatno ustupio i ostalim nacionalnim televizijama.

  HRT je, naime, povratak viceprvaka svijeta pratio kroz posebno izdanje emisije Zabivaka, koje je trajalo čak 9 sati i 42 minute, a za što uvjerljiviji prijenos koristio se i helikopter, dronovi, te oko 30 kamera kako bi se popratio svaki kilometar povratka hrvatskih srebrnih nogometaša.

   

  Pored toga, središnji Dnevnik HRT-a pratilo je čak 905.413 gledatelja (RCH), te je bio uvjerljivo najgledanija informativna emisija na svim nacionalnim televizijama. Jučerašnje izdanje emisije Otvoreno također je imalo visoku gledanost od 539.758 ljudi (RCH). Također, zbog dočeka Vatrenih središnji Dnevnik je jučer iznimno počeo kasnije, odnosno u 22:04 sati.

   

  O velikom zanimanju za prijenos govori i podatak kako je udio u gledanosti (SHR) Prvog programa HTV-a  jučer u uradnom terminu od 19 do 23 sata iznosio 51 posto, odnosno više od polovice svih onih koji su bili pred svojim malim ekranima.

  Iz drugih medija