Moskva, Rusija, 110718.
Stadion Luznjiki.
FIFA World cup Russia 2018.
Nogometna utakmica polufinala svjetskog nogometnog prvenstva Rusija 2018, Hrvatska Engleska.
Na fotografiji: Sime Vrsaljko
Foto: Tom Dubravec/CROPIX
Tom Dubravec/CROPIX

OBRAĆANJE NACIJI

SPRDNJA S ENGLEZIMA Je li jedan od naših heroja ipak pretjerao u euforiji? Pogledajte što je sve izgovorio našim jučerašnjim protivnicima...

AUTOR:
  • Jutarnji list

 • OBJAVLJENO:
 • 12.07.2018. u 14:22

 • Desni bek hrvatske nogometne reprezentacije Šime Vrsaljko dao si je poslije polufinalne utakmice s Engleskom malo oduška te se na Instagramu "našalio" na račun Gordog Albiona.

  "Radni narode! Idemo radni narode! Večeras ide live. Live večeras ide. Laganini. Spremni smo", rekao je Vrsaljko na početku videa.

  "Englezi, la papa. Kući spavanje. Hrvati na postolju. Idemo draga nacijo, veselite se! Englezići blijedi. Idemo treniranje. Idu kući, ali praznih ruku, laganini. To je bilo šamaranje od prve do zadnje minute i naravno penali nisu bili. Draga nacijo, pozdrav."

  Screenshot / INSTAGRAM
   

  Euforija ulaska u finale ga nedvojbeno ponijela, međutim teško se može reći da je to bilo "šamaranje od prve do zadnje minute" budući da je dobar dio susreta Engleska vodila, a u prvom poluvremenu bila i bolja momčad. Hrvatska je u 120 minuta nedvojbeno pokazala da je bolja, no govoriti o "blijedim Englezićima" ipak je malo pretjerano, sreći i golemoj euforiji unatoč.

  Nakon obraćanja naciji na Instagramu, Vrsaljko je pričao i za engleske medije, gdje je također bio vrlo oštar: - Kad podcijeniš nekoga, to ti se najčešće vrati. Mi smo u finalu, a oni mogu na sunčanje ako žele. Svi su govorili da je ovo nova Engleska koja je promijenila igru. Da nema nabijanja. Ali kada smo mi krenuli, vidjeli ste da je to stara Engleska koja zna samo preskakati igru!

  Istina, Englezi su već tradicionalno bili prilično bahati uoči utakmice, ali u aroganciji su prednjačili navijači i dio medija, dok su njihovi igrači i izbornik cijelo vrijeme s puno poštovanja pričali o Hrvatskoj.

  Osim javljanja na Instagramu, Vrsaljka će se pamtiti i po odličnoj partiji koju je pružio protiv Engleske, ali i po sada već antologijskoj fotografiji gdje na terenu spava naslonjen na hrvatsku zastavu.

  Soccer Football - World Cup - Semi Final - Croatia v England - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 11, 2018 Croatia's Sime Vrsaljko with a flag after the match REUTERS/Christian Hartmann - RC1F374B9CD0
  Christian Hartmann / REUTERS
   
  Soccer Football - World Cup - Semi Final - Croatia v England - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 11, 2018 Croatia's Sime Vrsaljko celebrates with a flag after the match REUTERS/Christian Hartmann - RC14E23D94D0
  Christian Hartmann / REUTERS

  Iz drugih medija