NAJLUĐE REAKCIJE STRANIH MEDIJA

SRBIJA ISPALA SA SVJETSKOG PRVENSTVA PA PRISVOJILA HRVATSKOG JUNAKA Čitave naslovnice su posvećene Vatrenima, a vijest dana je 'Hrvatska slavi Srbina'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. srpanj 2018. 12:19

"Srbin odveo Hrvate u četvrtfinale Mundijala", naslov je koji se u ovoj ili sličnim varijantama dan nakon velike hvatske pobjede proteže kroz dobar dio srpskih medija.

U susjednoj nam je državi utakmica Vatrenih popraćena s velikim zanimanjem, a tamošnji mediji u prvi su plan stavili junaka hrvatske pobjede - Danijela Subašića. Popularni Suba je s tri je obranjena jedanaesterca u raspucavanju odveo Hrvatsku u Soči gdje će ove subote igrati s domaćinima Rusima, ali pohvale njegovih majstorija ostale su pomalo u sjeni brojnih naslova u kojima su si Srbi prisvojili heroja pobjede u Nižnjem Novgorodu.

Soccer Football - World Cup - Round of 16 - Croatia vs Denmark - Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia - July 1, 2018  Croatia's Danijel Subasic celebrates with Luka Modric after winning the penalty shootout  REUTERS/Damir Sagolj
REUTERS/Damir Sagolj

Srpski mediji se pozivaju na to da je Subašićev otac pravoslavne vjeroispovijesti te Danijela predstavljaju kao Srbina iako je on i sam u više navrata, pa tako i nakon sinoćnje pobjede, poručio da je Hrvat i da sve što radi u reprezentaciji radi za hrvatski narod.

"Drago mi je što sam pomogao Hrvatskoj i svom narodu donio veselje", rekao je Suba sinoć nakon završene utakmice, ali ni to nije pomoglo.

Kurir tako u predstavljanju Subašića donosi i priču pod naslovom "Tko je Srbin koji je odveo Hrvate u četvrtfinale SP-a: Subašićevu ženu otac Hrvat prebio jer se udaje za Srbina, a danas ga tast slavi".

I Blic danas ima cijelu naslovnicu posvećenu Hrvatskoj na kojoj je glavna priča bizarna posveta Ivanu Rakitiću s naslovom: 'Bježao sa selektorom Orlova na koncerte Mileta Kitića, kupio Srbima semafor, huligani mu napali porodicu, sada ga Hrvatska slavi".

Suba za predsjednika!

Danijel Subašić je uveo Hrvatsku u četvrtfinale i definitivno je u konkurenciji za najboljeg vratara SP-a.

Germania Sport na tu opciju ima tečaj 7,50, a kladiti se možete OVDJE.

Telegraf donosi navodnu potresnu obiteljsku priču Danijela Subašića, uz bizarni obrat na kraju: Za razliku od Subašićevog tasta, bilo je Hrvata koji su navijali za Srbiju, samo što nam to nije pomoglo protiv Brazila.

Umjereni B92 donosi izvještaj Hrvatske u rubrici priča dana s naslovom 'Subašić nadmašio Šmajhela - Hrvatska u četvrtfinalu!'

Linker
19. travanj 2024 05:35