Foto: Neja Markicevic / CROPIX
MASOVNA PODRŠKA HEROJIMA

STRANI MEDIJI S NEVJERICOM PRATE PRAVO LUDILO NA ZAGREBAČKIM ULICAMA Nevjerojatne scene iz glavnog grada Hrvatske glasno odjeknule i u Americi

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 16. srpanj 2018. 20:26

O veličanstvenom dočeku hrvatske nogometne reprezentacije izvijestili su i svjetski mediji, prenosi Slobodna Dalmacija. 'Hrvatska slavi kao svjetski prvak - piše DW.com', dok FoxSports javlja da su deseci tisuća Hrvata došli dati podršku herojima.

O dočeku Vatrenih izvještavaju i britanski mediji, pa The Sun piše o 'nevjerojatnih scenama na ulicama Zagreba', o sjajnoj atmosferi, bakljama, zastavama i transparentima, a donose i veliku fotogaleriju.

Agencijske vijesti o dočeku u Zagrebu odjeknule su čak i u američkim medijima, a USA Today javlja kako se u Zagrebu okupilo mnoštvo građana koji očekuju svoje heroje. Independent.ie piše kako se mala zemlja od samo četiri milijuna stanovnika trese od euforije koja traje još od pobjede nad Engleskom i o ulicama Zagreba koje su preplavljene kockicama i hrvatskim zastavama.

Washington Post donosi veliki izvještaj oduševljene reporterke koja javlja o 'eksploziji nacionalnog ponosa unatoč porazu u finalu'. Pišu o desecima tisuća navijača koji su došli iz udaljenih gradova gdje su autobus s igračima dočekali uz pjesmu i ovacije 'Šampioni, šampioni', a javljaju i o dočeku koji su Vatrenima priredili pripadnici zračnih snaga.

Velika fešta iz Zagreba našla se i na naslovnici ugledne Gazzette dello Sport, kao i engleskog Daily Maila.

"Hrvatska priredila veliki doček u Zagrebu, a Mario Mandžukić potpisao policajcu kacigu", stoji u naslovu Daily Maila.

I mediji u regiji raspisali su se o nevjerojatnoj atmosferi na Trgu bana Jelačića.

Kapetan

A post shared by Vedran Ćorluka (@corlukav05_14) on

'Euforija je nastala kada us vatreni izašli iz zrakoplova, klicalo se novim herojima nacije', javlja Blic.rs, a Kurir ima čak i prijenos uživo u kojem ističe da se od autobusa Vatrenih brže kreću i pješaci uz njega.

Linker
17. travanj 2024 19:03